x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dincolo de limite

Dincolo de limite

de Miruna Mihalcea    |    15 Iul 2005   •   00:00
Dincolo de limite
DIVERTISMENT
Cartea Recordurilor de la Editura Rao a pus cap la cap cele mai nastrusnice activitati extreme la care se dedau unii si-altii asa, ca sa avem noi de ce ne minuna! De exemplu, oameni care se balanseaza pe-un picior. Unii care fac salturi periculoase in ape foarte putin adanci sau altii care conduc motociclete legati la ochi, ca sa le fie confirmata maiestria intr-ale manuirii profesioniste a ghidonului si-a celorlalte mijloace prin care vehiculul e pus in viteza si tine traiectoria dreapta.

(I)MOBILITATE SI ECHILIBRU. Cine se crede in stare sa zaca nemiscat, pret de 20 de ore 10 minute si 6 secunde? Va lasati pagubasi, asa-i? Ei bine, indianul Om Prakash Singh a reusit performanta, cu exceptia privirii involuntare. Incredibil, dar Jorge Ojeda-Guzman a petrecut 250 de zile, in 1993, pe o sarma de 11 metri lungime, mergand, dansand si balansandu-se pe un scaun.

UNA CALDA, UNA RECE. Alt teribilist, elvetianul Gerard Moccetti, a mers 50,5 metri pe jar incins, la o temperatura de circa 665 de grade Celsius, la 19 ianuarie 2003. Pe de alta parte, Wim Hof a stat intr-un tub cu gheata o ora si sapte minute, depasindu-si propriul record de numai 56 de secunde. In tot acest timp, singura "haina" a olandezului a fost un slip.

IN AER. Echipa formata din britanicul Brian Jones si elvetianul Bertrand Piccard a batut recordul Federation Aeronautique Internationale, zburand cu un balon cu gaz si aer cald timp de 19 zile 21 de ore si 47 de minute, de la 1 la 21 martie 1999. Plecare: Elvetia, sosire: Cairo, Egipt.

PERPELIRE. Stig Gunther s-a supus de buna voie si nesilit de nimeni unei perpeliri ce a durat doua minute si sase secunde. Fara a folosi butelii de oxigen, el a fost ars pe tot corpul in acest rastimp.

SALTURI SI SCUFUNDARI. Danny Higginbottom s-a aruncat de la 8,9 metri inaltime in 30 de centimetri de apa, in 2004. John Bennet a realizat cea mai adanca scufundare in apa de mare, respectiv 307,8 metri, la Capul Escarcia, Insulele Filipine. Mick Brown a atins si el un record: la scufundari cu un singur tub de oxigen. A ramas sub apa, intr-o piscina, 7 ore 15 minute si 44 de secunde, respirand din singurul tub de oxigen, de 12 litri, cu care era dotat.

PROFESIONISTI. Billy Baxter a atins o viteza de 265,33 kilometri la ora in timp ce conducea o motocicleta Kawasaki Ninja 1.200 cmc, legat la ochi, la 2 august 2003. Neamtul Martin Blume a petrecut 7 ore si 13 secunde pe un "zid al mortii" din Berlin, la 16 aprilie 1983. Conducea o Yamaha XS 400, efectuand peste 12.000 de turnuri pe un zid cu diametru de 10 metri, ajungand la 48 de kilometri la ora pe o distanta de 292 de kilometri. Si, de ce nu, Suresh Joachim este si el un profesionist. El s-a balansat pe un picior timp de 76 de ore si 40 de minute pe stadionul din Sri Lanka.

DRAGOSTE CU NABADAI
O femeie isi intreaba barbatul:
- Dragostea ta este dragoste adevarata sau ma iubesti din interes?
- Probabil este dragoste adevarata, pentru ca nu ma mai interesezi de mult...


- Maine aniversam 30 de ani de la casatorie, am putea taia porcul?
- De ce?, raspunde sotul. Doar nu e vina lui...


Ea: Daca eu as muri, te-ai recasatori?
El: Nu draga mea, niciodata!
Ea: De ce, ai ceva contra casatoriei?
El: Aaa, nuuu, nu am nimic impotriva.
Ea: Si atunci, de ce sa nu te recasatoresti?
El: Bine, m-as recasatori, ca sa-ti fac placere.
Ea: Aaa, deci te-ai recasatori...(cam trista)
El: Paai, da...
Ea: Si te-ai culca cu ea in patul nostru?
El: Pai, unde ai vrea sa ma culc?
Ea: Si ai inlocui fotografia mea cu a ei?
El: Pai, e normal...
Ea: Si ar conduce masina mea?
El: Nu, ca nu stie sa conduca...

O femeie goala se priveste in oglinda si ii spune sotului:
- Mi se pare ca sunt oribil de privit, asa de grasa si plina de riduri... Am nevoie de un compliment.
- Ai o vedere extraordinar de buna!
×