x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Disparitii misterioase

Disparitii misterioase

06 Ian 2005   •   00:00

MISTERE
Este posibil sa discutam, la un moment dat, cu o persoana, pentru ca, in clipa urmatoare, ea sa dispara fara urma din campul nostru vizual si sa nu mai fie vazuta niciodata? Pana acum, cercetatorii nu au putut gasi o explicatie pentru aceste disparitii misterioase, multe petrecute chiar in noaptea de Anul Nou.
RADU POPA

Disparitii instantanee ale caror cauze nu au putut fi elucidate
Numerosi martori oculari afirma cu certitudine ca au asistat la astfel de fenomene. Persoane aflate, uneori, in toiul unor discutii, purtate la petrecerile din seara de Anul Nou sau in orele premergatoare acestora, dispareau brusc, pentru ca, ulterior, nimeni sa nu le mai vada vreodata sau sa auda ceva despre acestea. Care a fost destinatia lor? Cum au reusit sa contrazica toate legile stiintei si naturii? Pana acum nu a putut fi gasita nici o explicatie logica pentru evenimentele respective, care au ramas invaluite intr-un mister total.

Cursa fatala

Un barbat a disparut, in noaptea de Anul Nou, sub privirile a doi prieteni, in Anglia secolului XIX. James Worson a acceptat provocarea de a alerga, intr-un timp-record, intre orasul sau natal - Leamington si Coventry, pe o distanta de circa 35 km. Pentru omologarea recordului, Worson a rugat doi prieteni - Hammewrson Burns si Barham Wise - sa il insoteasca si sa fie martori ca a folosit doar metode corecte. Wise adusese si aparatul de fotografiat. Cei doi calatoreau in urma lui James, intr-o trasura. Dupa ce Worson a luat startul, cursa decurgea normal, el oprindu-se deseori pentru a schimba priviri amicale cu prietenii ce il urmau la mica distanta. La un moment dat, cand James alerga, prin zapada, spre mijlocul drumului, el a parut ca se impiedica si cade inainte, inainte de a scoate un tipat scurt si ascutit. Unul dintre prieteni a declarat ulterior ca, dupa ce s-a impiedicat, Worson a disparut pur si simplu, inainte de a atinge solul. Urmele descoperite pe zapada confirmau spusele sale, iar pozele facute la fata locului veneau in sprijinul afirmatiilor sale. In zapada murdara asternuta pe drum se puteau vedea urmele lui Worson, ce "mergeau" pana in mijlocul drumului pentru ca, apoi, sa dispara brusc. Ulterior, nimeni nu l-a mai vazut pe James vreodata si nu a mai auzit nimic despre el. Potrivit unor legende locale, dupa disparitia lui Worson, in noptile cu luna plina, pe drumul, de obicei pustiu, dintre Leamington si Coventry poate fi zarita silueta unui alergator ce poarta un joben de culoare verde pe cap. Ce l-a determinat pe James sa tipe atat de tare in momentul disparitiei sale, ce a vazut numai el si insotitorii sai nu au observat a ramas un mister.

Disparut din fata casei

Un eveniment asemanator s-a petrecut in America, la 31 decembrie 1923. David Lang, un cunoscut fermier din orasul Gallin, statul Tennessee, dorind sa ia "o gura de aer proaspat", se plimba pe strada prin fata locuintei sale. Cei doi copii ai sai se jucau in curte, iar sotia sa iesise, la randul ei, din casa. Ea se indrepta spre o trasura, in interiorul careia se aflau judecatorul August Peck si cumnatul sau. David, observandu-i pe cei doi, i-a salutat, le-a zambit si a inceput sa mearga in directia lor. Dar nu a mai ajuns niciodata! Dupa cativa pasi, sub privirile inmarmurite a cinci persoane, Land a disparut fara urma. Sotia sa, scotand un tipat de groaza, s-a indreptat spre locul in care il vazuse ultima data pe David, urmata, la mica distanta, de judecator si cumnatul sau. Toti au constatat ca David disparuse fara urma. El nu a mai fost vazut niciodata. In scurt timp, s-au format echipe de cautare, luminile lanternelor "maturand" intreaga noapte strada pe care se petrecuse straniul eveniment. In prima dimineata a anului urmator, un agent federal a sosit si a efectuat cautari pe intreaga suprafata unde disparuse Lang. Nu s-a gasit nimic, zona respectiva fiind declarata "gaura temporala". Cautarile au continuat luni intregi, sotia lui Lang respingand vehement ideea unei inmormantari sau a unei slujbe, chiar si cu un caracter simbolic. In luna aprilie a anului urmator, fiica lui Lang, Sarah, a inceput sa alerge brusc catre casa tipand ca deasupra locului in care disparuse tatal sau se auzea un "zgomot". Cand mama sa a intrebat-o ce se intamplase, micuta a spus ca putea auzi clar vocea tatalui ei cerand ajutor cu o voce gatuita, dar ca, in scurt timp, acesta tacuse. Femeia nu a auzit nici o voce, dar a observat un cerc de iarba uscata, cu diametrul de circa 7 m, aflat exact in locul in care disparuse sotul ei. Intamplarea respectiva parea sa fi fost "picatura ce a umplut paharul", determinand-o pe femeie sa impachezete lucrurile pentru a se muta definitiv din acea casa.

RITUALURI MULTIMILENARE
Arheologii au descoperit recent, langa orasul mexican Oxaca, un loc despre care se presupune ca era utilizat pentru practicarea dansurilor din cadrul unor ritualuri religioase. Acestea au o vechime de peste 7.000 de ani si apartineau unor oameni ce au renuntat la viata nomada pentru a se stabili in acele locuri, religia folosita pentru stabilirea unei noi structuri sociale. (Radu Popa)

INTALNIRI DE GRADUL TREI
Un reporter indian a dat publicitatii o stire de senzatie. Potrivit acestuia, in urma unor declaratii ultraconfidentiale ale unor inalte oficialitati militare din India, extraterestrii viziteaza aceasta tara, dar si alte state ale lumii, de mii de ani. Se pare ca, in ultima vreme, reprezentantii altor civilizatii i-au contactat, de mai multe ori, pe conducatorii politici ai statelor superdezvoltate. (Radu Popa)
×