x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dive latino

Dive latino

03 Feb 2005   •   00:00

MAGAZIN
Jennifer Lopez si Shakira sunt cele mai frumoase

Pe langa faptul ca sunt frumoase si celebre, cele 10 femei pe care le vom enumera mai jos mai au ceva in comun: au sange latin.
ADRIANA PADURARU

Jennifer Lopez este mandria latino-americanilor
In clasamentul alcatuit de cititorii unei reviste din Statele Unite, cea mai "buna" diva latino este JENNIFER LOPEZ. Frumoasa nascuta in Bronx spune ca celebritatea nu a schimbat-o absolut deloc. A intrat in lumea celei de-a saptea arte cu serialul "In Living Color", insa filmul care a facut-o cunoscuta este "Selena" (1997). Dupa ce a fost "planificatoare de nunti" in 2001, a primit "Zmeura de Aur" (premiul pentru cea mai slaba prestatie actoriceasca) in filmul "Gigli".

O urmeaza imediat in top SHAKIRA. Nascuta intr-o familie saraca din Columbia, cantareata a dorit sa devina fotomodel, dar a ajuns cantareata. La varsta de 8 ani a compus primul cantec, la 13 a semnat cu Sony Music Columbia, iar la 14 ani a inregistrat albumul de debut - "Magica". Discul in limba engleza "Laundry Service" din 2001 i-a adus consacrarea. Cantareata a marturisit ca a invatat limba engleza citindu-i pe Leonard Cohen si Walt Whitman.

Pe locul trei a fost clasata PENELOPE CRUZ. Cariera artistica a actritei de 30 de ani a cam intrat intr-un con de umbra, iar unii spun ca acest lucru se intampla si din cauza relatiei cu mult mai faimosul Tom Cruise. Inainte de a se apuca de film, Penelope a studiat baletul clasic timp de noua ani la Conservatorul National Spaniol. Dupa ce a jucat in "All the Wild Horses", Penelope a devenit vegetariana.

ROSELYN SANCHEZ se situeaza pe pozitia a patra. Fosta Miss Puerto Rico (1993) si Miss America Petite (1994) a debutat pe marele ecran intr-un rol episodic in comedia "Captain Ron" (1992). Pelicula ce i-a adus consacrarea a fost "Rush Hour 2", unde a interpretat-o pe Isabella Molinia.

O urmeaza in clasament EVA MENDES. Eva nu s-a gandit niciodata la o cariera hollywoodiana. Nici macar atunci cand a participat ca figurant intr-un film. Principalul motiv pentru care a facut acest lucru au fost banii necesari continuarii studiilor la Cal State University. Totul s-a schimbat cand un agent a vazut o fotografie de-a ei in casa unui prieten fotograf. Asa a ajuns Eva sa fie eroina unor videoclipuri semnate Will Smith si Aerosmith sau sa primeasca roluri importante in "Training Day" sau "2 Fast 2 Furios".

Locul 6 in clasamentul divelor latino este ocupat de PAULINA RUBIO. Cum mama sa este actrita mexicana Susana Dosamantes, se intelege ca Paulina a fost de mica obisnuita cu lumea show-biz-ului. Insa, in loc sa paseasca pe urmele mamei, ea a ales o cariera muzicala, formand trupa Timbiriche, alaturi de Thalia. In ’92 se hotaraste sa aiba o cariera solo, albumul de debut numindu-se "La Chica Dorada" ("Fata de aur"). A incercat si o cariera in cinematografie, insa succesul albumului in limba engleza "Border Girl" a convins-o ca trebuie sa se concentreze numai asupra carierei muzicale.

Topul este continuat cu actrita MICHELLE RODRIGUEZ. A debutat in 2000 cu pelicula "Girlfight". Michelle a demonstrat ca este "dura", asa ca in 2001 a primit o "partitura" in "The Fast and the Furios". Ultimul film de succes in care a aparut fosta prietena a lui Vin Diesel este "SWAT".

SALMA HAYEK se situeaza pe pozitia a opta. Cea mai de succes actrita mexicana a debutat in 1995 in "Desperado", alaturi de Antonio Banderas. Desi este dislexica, vorbeste fluent engleza, araba, spaniola si portugheza. Alte filme in care a jucat sunt "Frida" (2002), "Desperado II" sau "Legile lui Murphy" (2003).

Penultimul loc este ocupat de DAISY FUENTES. Prezentatoarea tv de origine cubaneza s-a mutat in New Jersey cand avea 7 ani. In timpul facultatii a lucrat de postul tv al colegiului. Apoi a devenit primul VJ care a aparut atat la MTV, cat si la MTV Latino. In 1987 prezenta topul 20 pe MTV, intre 1997 si 2000 - a fost gazda show-ului "America’s Funniest Home Videos", iar in 2003 a prezentat concursul Miss Univers.

THALIA a fost clasata pe ultimul loc al frumusetilor cu sange latin. Pe numele sau adevarat Ariadna Thalia Sodi Miranda, cantareata mexicana a debutat in corul de copii Din Din, iar in adolescenta a format alaturi de rivala sa de acum (Paulina Rubio) grupul Timbiriche. In cariera actoriceasca s-a bucurat de acelasi succes, majoritatea telenovelelor in care a jucat facand furori printre amatoarele genului.

TOP 10 DIVE LATINO
  • 1. Jennifer Lopez
  • 2. Shakira
  • 3. Penelope Cruz
  • 4. Roselyn Sanchez
  • 5. Eva Mendes
  • 6. Paulina Rubio
  • 7. Michelle Rodriguez
  • 8. Salma Hayek
  • 9. Daisy Fuentes
  • 10. Thalia
  • ×