x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun eBay /23 de ani, şomer, de vânzare pe internet

eBay /23 de ani, şomer, de vânzare pe internet

25 Feb 2009   •   00:00

Un şomer, de 23 de ani, absolvent de studii superioare, s-a scos la vânzare pe site-ul de licitaţii eBay, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei tinerilor care nu îşi mai găsesc loc de muncă, în contextul crizei financiare, relatează AFP.



"Practic şi ieftin de întreţinut, nu veţi regreta să vă oferiţi acest superb tânăr absolvent, în perfectă stare de sănătate" este anunţul de pe site-ul eBay, publicat de Yannick Miel.

Tânărul a terminat un master în "Inteligenţă economică şi managementul organizaţiilor" la Bordeaux IV şi caută o slujbă de cinci luni. El a trimis 300 de aplicaţii şi a fost la 20 de interviuri, însă fără succes până în prezent.

Yannick Miel a spus că, miercuri după-amiază, se va afla în faţa unui stand numit "Tânăr licenţiat la sold - Faceţi oferte", în cartierul parizian La Defense, un important centru de afaceri din Europa, unde va distribui aproape 500 de copii ale CV-ului său. Acesta a spus că va purta afişe publicitare pe stradă.

Tânărul vrea să "scoată la lumină problema privind inserarea tinerilor absolvenţi în perioada de criză", potrivit unui comunicat de presă.

"Şi dacă eu pot găsi un post în acest fel, cu atât mai bine", a spus el.

El a avut un contract pe timp de vară cu compania Cetelem şi a făcut un internship de nouă luni la instituţia financiară Eurosic.

"Contractul meu s-a terminat în septembrie, în cea mai bună perioadă pentru sectorul imobiliar şi al angajării în general", a spus, ironic, Yannick Miel.

Fără să ascundă faptul că "se foloseşte de media", el a spus că s-a inspirat din operaţiunea unui new-yorkez, fost manager, care a lucrat ca sandwich-man (persoane care umblă pe stradă cu afişe publicitare), îmbrăcat în costum şi la cravată, în toamna anului trecut, în Manhattan.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin