x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Emotie & magie

Emotie & magie

de Alex Revenco    |    23 Iun 2006   •   00:00
Emotie & magie
MUZICA
Gotic simfonic la Polivalenta, pe 1 iulie

Elvetianul Tilo Wolf si finlandeza Anne Nurmi plus grupul german de acompaniament vor sustine in Romania un concert extraordinar, organizat de Fundatia Aquarius (Nightwish, Therion). Inspirat de Recviemul Lacrima Mosa (Mozart), grupul si-a spus Lacrimosa, iar prin vanzarile de discuri si turneele de promovare s-a impus in zona gotic simfonic. De altfel, prin albumul "Elodia" (1999) Tilo Wolf e considerat unul dintre principalii fondatori ai genului. La aceasta opera in trei acte, el a fost compozitor, aranjor si orchestrator, fiind acompaniat de London Symphonic Orchestra. Formatia a inregistrat pana acum noua albume de studio, cel mai recent fiind "Lichtgestalt" (Luminous Being) din 2005.

INFLUENTA CLASICA. Despre acest disc, publicatia Metalstorm spune: "Cu albumul «Lichtgestalt» grupul perfectioneaza influenta clasica inceputa cu Elodia, desfasurandu-se cu grandoare la nivelul compozitiei, atmosferei si la nivel emotional. Ascultatorului nu-i ramane decat sa-i urmeze chemarea, pierzandu-se in magia Lacrimosa". Discul a fost inregistrat in componenta Tilo Wolf (compozitor, vocal, pian), Anne Nurmi (keyboards si vocal), Jens Voigt Leonhardt (chitara bas), Manfred Ruediger Uhlig (tobe), Jan-Peter Genkel (chitara), Dirk Wolf (chitara). Discografia Lacrimosa mai contine doua complilatii audio (Live - 1998 si Vintage Classix LPs - 2002) si doua DVD-uri (The Live History - 2000, Short Music Films - 2005), absolut toate materialele formatiei fiind publicate de Hall of Sermon, propria casa de productie a lui Tilo Wolf. Pentru concertul Lacrimosa de la Bucuresti, bilete inca se mai gasesc la magazinele Diverta din Bucuresti si din tara, la Sala Polivalenta si pe www.nightwish.ro., la pretul de 45 RON si 60 RON.

"Tilo Wolf si Anne Nurmi transpun incarcatura emotionala a compozitiilor, dand expresie versurilor care joaca un rol important in drama Lacrimosa" - Metalstorm Magazine

Discuri pentru player

Huey Lewis & The News

GRATEST HITS. Compilatie realizata de Capitol Records ce cuprinde cele mai cunoscute melodii din repertoriul grupului, celebru in anii ’80. The Heart of Rock & Roll, I Want a New Drug, The Power of Love sunt doar cateva exemple (din totalul de 21 ) de muzica adevarata, pop, rock, soul si R&B. Una dintre surprizele discului este o foarte reusita adaptare dupa hit-ul lui Smokey Robinson, Cruisin’, interpretat in duet cu (actualmente) faimoasa actrita Gwyneth Paltrow.

Billy Joel

12 GARDENS LIVE. Un alt mare muzician american isi imortalizeaza pe CD cea mai reusita selectie de piese, inregistrate anul trecut, in seria (record) de 12 concerte sold-out la Madison Square Garden din New York. Pe langa melodii de frant inima doamnelor si domnisoarelor (Goodnight Saigon, Zanzibar, Laura sau Miami 2017) Billy canta si mari hituri rock ca The River of Dreams sau We didn’t Start the Fire. Materialul a aparut pe piata la 13 iunie (Sony Records) sub forma unui dublu CD.

John Fogerty

THE LONG ROAD HOME IN CONCERT. DVD-ul este filmat anul trecut la Wiltern Theater din Los Angeles, unde celebrul muzician a cantat atat piese din cariera solistica (Centerfield, The Old Man Down the Road, Hot Rod Heart) cat si marile lui hituri, inregistrate cu Creedence Clearwater Revival (Proud Mary, Fortunate Son, Bad Moon Rising, Down on the Corner, Travelin’ Band etc. DVD-ul, de 98 minute si 57 de secunde a fost regizat de Marty Atkins (Cream Live at Royal albert Hall 2005).

Gram Parsons

THE COMPLETE REPRISE SESSIONS. Este un box set ce contine inregistrari originale remasterizate ale unuia dintre cei mai fabulosi muzicieni americani. Considerat "arhitectul" muzicii country-rock, Parsons a evoluat in formatiile Byrds si Flying Burrito Brothers, a avut o scurta cariera solo - cand a realizat doua albume exceptionale (GP si Grievous Angel). A murit in 1973, la varsta de 26 de ani si a intrat in legenda pentru ultima sa dorinta (respectata) de a fi stropit cu whisky si incinerat in Nevada.

×
Subiecte în articol: tilo wolf