x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Epoca de Aur

Epoca de Aur

de Sebastian S. Eduard    |    10 Ian 2008   •   00:00

Cate Blanchett, încoronată cu un Oscar, revine în cinematografe în rolul care a lansat-o în 1998, Elizabeth (“Elizabeth, regina virgină”).

Cate Blanchett, încoronată cu un Oscar, revine în cinematografe în rolul care a lansat-o în 1998, Elizabeth (“Elizabeth, regina virgină”). Îşi regăseşte curtea aproa­pe intactă în frunte cu regizorul Shekhar Kapur şi actorul Geoffrey Rush, în­tr-o poveste în care dra­ma istorică este îm­po­dobită cu trădări şi amo­ruri: “Elizabeth: The Gol­den Age”. Nou venit la curte este Clive Owen, în ro­lul lui Sir Walter Raleigh.            

 

ISTORIE. În 1585, Regina Elizabeth deja încheiase aproape trei decenii de domnie, presăraţi cu sânge şi trădări înăbuşite. Contextul internaţional nu este unul prielnic reginei: Philip II al Spaniei, sprijinit de Roma şi de Inchiziţie, încearcă să impună un tratat protestantei eretice care să readucă Anglia în sânul Bisericii romano-catolice. Pregătindu-se pentru apărarea regatului, Elizabeth încearcă să echilibreze vechile vasalităţi regale cu pasiunea sa pentru Raleigh. Incapabilă să-şi stăpânească patima, Elizabeth îşi încurajează doamna de onoare, Bess, să se împrietenescă astfel cu Raleigh, pentru a-l putea ţine la curte, dar între cei doi deja se ins­talează intimitatea.

 

POVESTE. Filmul este povestea unei femei îndrăgostite, obligată să-şi cenzureze iubirea, să-şi lovească nemilos duşmanii şi să-şi păstreze neştirbită imaginea de simbol al pu­terii. Regizat de Shekhar Kapur, filmul se bazează pe scenariul lui William Nicholson (Gladiator) şi Michael Hirst (Elizabeth).

 

 

Alien vs Predator, o nouă bătălie

În cinematograf, în această săptămână intră şi un thriller: “Alien vs Predator”. Evident, al doilea film din serie. Locuitorii unui mic oraş îşi duc liniştiţi vieţile până în ziua când asupra lor se aruncă cel mai fioros duşman pe care l-a cunoscut vreodată umanitatea: peri­culoasa rasă extraterestră cu acid în loc de sânge. Aflaţi în continuare în război cu vajnicii Predatori, extratereştrii vor fi nevoiţi să înfrunte şi un grup de oameni hotărâţi cu orice preţ să supravieţuiască.

×
Subiecte în articol: film elizabeth