x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Esenţă de magie

Esenţă de magie

de Magda Cristina Ursache    |    05 Noi 2011   •   21:00
Esenţă de magie

Se spune ca, de Halloween, mortii se trezesc la viata si umbla pe pamant, jucand feste muritorilor de rand. Oamenii le dadeau acestor spirite, pentru a le impaca, diverse dulciuri. La inceputuri era vorba fie despre placinte, fie despre mere trase printr-o glazura dulce. Mai nou insa, cred ca sarbatoarea a ajuns mai degraba sinonima cu petrecerile si distractia. Numai in Bucuresti au avut loc, week-end-ul trecut, zeci de petreceri in cluburi, toate promitand o noapte 'infricosatoare' si nebuna. Iar altii, ca mine, s-au strans pur si simplu acasa, cu prietenii, pentru a serba, in mod propriu, aceasta seara a spiritelor.

Petrecerea mea a avut ca tema lumea magiei. Iar cand spun magie, nu ma refer la vrajitoare care chicotesc rautacios in barba si au negi pe nas, ci la lumea lui Harry Potter. Ca un mare fan al vrajitorului cu ochelari rotunzi ce ma aflu, nu m-am putut abtine sa nu dau tot ce am mai bun pentru a face din petrecerea mea un univers magic. Si, cum cel mai amuzant lucru la Halloween sunt costumele, am incercat, in primul rand, sa arat cat mai autentic posibil. Mi-am facut parul ondulat si zburlit, ca al Hermionei, mi-am luat o cravata in culorile verde si gri – da, stiu, sunt culoarile Viperinilor, dar nu am gasit una cu rosu si auriu –, o fusta scurta neagra, sosete pana la genunchi, o pelerina neagra – in lipsa de roba –, si, desigur, nelipsita bagheta magica. Nu toti invitatii mei au fost la fel de entuziasti ca mine in a se costuma, asa ca, pana la urma, a trebuit sa renunt la pelerina si la lumanarile pe care le aprinsesem peste tot in sufragerie, pentru a crea o atmosfera cat mai de... castel Hogwarts. A trebuit sa renunt pentru ca ale mele, spre deosebire de cele din scoala de magie, nu zburau linistite deasupra capetelor noastre, ci faceau ca fiecare miscare sa fie un izvor de ingrijorare; asa ca, pana la urma, am ramas la becurile ecologice.

Cu toate aceste impedimente, petrecerea mea a fost un succes. Cum asa? Simplu. Am avut un aliat: 'The Unofficial Harry Potter Cookbook'. Da, ati citit bine, o carte de bucate – neoficiala, e adevarat, dar bazata pe multa cercetare si documentare – cu retete vrajitoresti din lumea lui Harry Potter. Volumul, apartinand scriitoarei Dinah Bucholz, mare fana a vrajitorului, aduna unele dintre cele mai des intalnite retete din cele sapte vo­lume din seria Harry Potter.

Desigur, unele dintre gustarile din lumea vrajitorului sunt inventii ale lui J.K. Rowling, precum penele din zahar sau bomboanele explozive. 'Retetele mele nu va vor face sa plutiti sau sa explodati', spune autoarea. Dar in mod sigur va vor face sa va lingeti pe degete. Din cele 150 de retete pe care le are cartea, am gasit vreo cinci pe internet, pe site-ul autoarei si alte site-uri care povestesc despre cartea sa. Pentru petrecerea mea, am pregatit pateuri cu dovleac si o tableta cu diverse feluri de nuci si alune caramelizate. Iar noaptea a avut intr-adevar... esenta de magie.

×
Subiecte în articol: fun