x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Esti frumoasa, dar, cum sa-ti spun, cam...

Esti frumoasa, dar, cum sa-ti spun, cam...

de Miruna Mihalcea    |    16 Dec 2005   •   00:00
Esti frumoasa, dar, cum sa-ti spun, cam...
PUNCTUL PE "G"
El da de o "jucarie" noua, aia veche devine o hoasca rasuflata

Barbatii sunt adevarati profesionisti. Cand vine vorba de arta nemultumirilor de cuplu, de micile neajunsuri ale partenerelor care le transforma in repere definitiv indezirabile pentru votanti, sau cand vine vorba de cum sa gaseasca ei justificari nastrusnice doar ca s-adoarma cu egoismul impacat. Ca nu i-au dat cu sutul in zona moale domnisoarei, ca n-au gonit-o ca pe-un caine rebegit si dornic de afectiune, ca n-au taxat-o pe nedrept, ca i-au acordat circumstante atenuante pana la refuz… dar vezi?!, tipa chiar statea prost la capitolul promovare. Ce sa se faca atunci, bietii? Sa se lege la cap fara sa-i doara? Sa renunte ei cu stoicism la toate bucuriile vietii, la pleiada de gagici care, uite, curg in cascada, valuri-valuri, le vad peste tot, le-aud, le simt, le viseaza, le miros… Doamne! Dar asta e Iadul pe Pamant. Si de ce? Doar pentru ca nu-i frumos sa-i spui "Draga, esti frumoasa, dar… cum sa-ti spun eu tie… cam prostuta?!".

PUNCTUAL. Pe barbati ii supara frecvent refuzul damelor de a presta activitati conjugale. Sexul. Gatitul. Plata facturilor, dusul si adusul copiilor de la gradinita. In mod cert, nu i-a trasnit o clipa gandul ca doamnei nu-i mai arde de nici un sex dupa o rafuiala sanatoasa, dupa ce l-a asteptat ore-n sir, ingrijorata, sa se-ntoarca de pe coclauri sau ca pur si simplu i s-a facut lehamite ca lui sa nu-i pese, vorba aia, daca ea are orgasm. Vreodata! De asemenea, daca dansul remarca si e remarcat de-o fetiscana mai tinerica, mai slabuta si mai blonduta, isi portretizeaza automat consoarta intr-o scorpie uracioasa si neatragatoare. Pe acelasi principiu catalogheaza orice emanatie verbala a partenerei drept elucubratie suparatoare pentru urechiusele dumnealui care se cer mangaiate doar de suspinele lascive ale gagicutei proaspat ochite.

DAME NECONFORME. Cu aceasta ocazie, doamnele care-si imaginau ca au sau ca sunt pe cale de a-nchega o relatie serioasa se trezesc etichetate drept urate, grase, naive, pisaloage, cicalitoare, bosumflate, acrite, scarbite, obosite, banale, sterse. Chiar prostute. Si asta doar pentru ca fraierele n-au stiut sa-si aprecieze agoniseala la "adevarata valoare", n-au stiut sa-si conformeze atitudinea la standardele pasionale ale primelor intalniri, n-au stiut sa-i cante-n struna, sa-i sufle-n bors, sa-l gadile-n talpi, sa-i aduca dulceata la pat si in pat, ce mai, nu si-au dat seama ce pot pierde. Iar acum e deja prea tarziu, pentru ca s-a ivit la orizont o-nteleapta care stie cu ce se mananca comoara asta. Mare pierdere…

SEXISME

Gunny sacking

Pe langa zbierete constante, nemultumiri din sculare-n culcare, acuze explicite sau doar sugerate (priviri taioase proiectate dintr-un colt al altu’-al incaperii, rigiditatea corpului cand intra-n contact cu mangaierile "acuzatului", care, naivul, are impresia doar c-o mangaiere trece si, nu in ultimul rand, incetarea brusca a oricarei comunicari afective cu partea adversa - care trebuie pedepsita aspru prin intreruperea interactiunii de cuplu), cum spuneam, rasare mandru in noianul de forme si reprezentari ale reprosului ceea ce se cheama "gunny sacking".

Si sa vedeti ce fac nenii si tantile care sufera de mizeria asta. Tin in ei. Aduna sarguincios tot ce le pute lor, ani si ani. Cand ti-e lumea mai draga, cand ai uitat complet ca de ziua ma-sii nu l-ai lasat sa-si puna cravata preferata, cand ai uitat ca lui nu i-a placut niciodata cafeaua la filtru, cand ai omis complet ca la-nceputul relatiei ti-a spus ca uraste asternuturile apretate, ma rog, cand tocmai te laudai prin vecini ca uite ce relatie de relatie ai tu, trosc!, reprosurile-ncep sa curga-n cascada. De nu stii ce te-a lovit. Si nici cu ce sa te aperi, pentru ca tu nici macar nu-ti amintesti toate tampeniile pe care ti le reproseaza el.

Nu-ti ramane decat sa te uiti tamp si s-asculti mut tot ce-are dumnealui de-ndrugat, sa-i dai macar aceasta ultima satisfactie, dupa care cel mai intelept ar fi sa te cari naibii mancand pamantul! Nu de alta, dar ar fi destul de neplacut sa te trezesti pe la jumatatea vietii ca de fapt cel de langa tine nu te iubeste de-atata amar de vreme precum credeai, ci se umfla ca un balon gata-gata sa pocneasca. Cand, vorba aia, nu prea mai e nimic de facut…
×