x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EURO 2008 - Duminica se alege...

EURO 2008 - Duminica se alege...

de Andy Stanescu    |    30 Noi 2007   •   00:00
EURO 2008 - Duminica se alege...

Preliminariile EURO 2008 au mai facut o victima, in persoana lui Roy Hodgson, selectionerul nationalei „tarii celor o mie de lacuri". Cu toate ca sefii forului federal finlandez au incercat sa-l convinga sa ramana la carma echipei, britanciul a preferat sa nu isi prelungeasca intelegerea cu federatia.

Preliminariile EURO 2008 au mai facut o victima, in persoana lui Roy Hodgson, selectionerul nationalei „tarii celor o mie de lacuri". Cu toate ca sefii forului federal finlandez au incercat sa-l convinga sa ramana la carma echipei, britanciul a preferat sa nu isi prelungeasca intelegerea cu federatia. „Demisia" (daca se poate numi asa) nu trebuie sa surprinda pe nimeni, in conditiile in care fotbalul finlandez pare sa-si fi epuizat rezerva de talente, motiv pentru care Hodgson nu a reusit sa isi plaseze elevii, in recent incheiata campanie de calificare, mai sus de locul 4 in Grupa A. Poate doar Steve McLaren, celalalt tehnician insular ramas fara slujba in ultimele zile, sa nu aprobe gestul colegului de breasla. Nu de alta dar cel mai slab antrenor angajat de Federatia Engleza de Fotbal in ultimii 50 de ani, a dat vina pe jucatori, spectatori si presa, atunci cand a fost luat la rost pentru necalificarea selectionatei Albionului. Sa juri ca Steve McLaren s-a nascut in Romania, nu alta!

Â
Ca tot veni vorba despre calificari, duminica, la doar o zi dupa ce Bucurestiul va intra in stare de semiparalizie cauzata de festivitatile menite sa mai ridice moralul zdruncinat al alesilor neamului, Lucerna, un oras mult mai norocos si deloc borduros, va gazdui tragerea la sorti a celor 4 grupe ale turneului final al EURO 2008. Ceremonia organizata de elvetieni va debuta la ora locala 12.00 (13.00 pentru noi) si va beneficia de prezenta celebrului tenor spaniol Jose Carreras. Cele 16 echipe ce au obtinut dreptul de a participa la turneul gazduit de Austria si Elvetia (7-29 iunie), au fost impartite in 4 grupe valorice, Romania facand parte din cea de-a treia urna, alaturi de Germania, Portugalia si Spania.

×
Subiecte în articol: magazin