x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EURO 2008 / Xavi Hernandez, jucătorul campionatului

EURO 2008 / Xavi Hernandez, jucătorul campionatului

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008 / Xavi Hernandez, jucătorul campionatului

13:01 • Spania a devenit regina Europei. Nu este singurul trofeu pe care ibericii au pus mîna. Echipa tehnică a UEFA a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la stadionul Ernst Happel din Viena, că mijlocaşul naţionalei Spaniei, Xavi Hernandez, a fost desemnat jucătorul Campionatului European din Austria şi Elveţia.

Spania a devenit regina Europei. Nu este singurul trofeu pe care ibericii au pus mîna. Echipa tehnică a UEFA a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la stadionul Ernst Happel din Viena, că mijlocaşul naţionalei Spaniei, Xavi Hernandez, a fost desemnat jucătorul Campionatului European din Austria şi Elveţia.

THE BEST. Xavi Hernandez, în vîrstă de 28 de ani, evoluează pe postul de mijlocaş la FC Barcelona, el disputînd cinci meciuri la această ediţie a Campionatului European şi marcînd un gol în semifinala cu Rusia. Modul său de a dicta ritmul de la mijlocul terenului l-a adus în centrul atenţiei membrilor Comisiei Tehnice a UEFA, care a decis, alături de voturile fanilor, să îl desemneze jucătorul turneului. Xavi a disputat în carieră 63 de meciuri în echipa naţională, el debutînd, alături de coechipierul său de la FC Barcelona, Carles Puyol, în prima reprezentativă la data de 15 noiembrie 2000 într-un meci contra Olandei. La precedenta ediţie a Euro, în Portugalia 2004, Xavi nu a evoluat nici măcar un minut, deşi s-a aflat în lotul de 23 de jucători. Xavi îi succede astfel grecului Thedoros Zagorakis, desemnat cel mai bun jucător la Euro-2004.

×
Subiecte în articol: magazin xavi