x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Forbes: Rolling Stones trupa cu cele mai mari căştiguri in 2006

Forbes: Rolling Stones trupa cu cele mai mari căştiguri in 2006

de Jurnalul National    |    21 Sep 2007   •   00:00
Forbes: Rolling Stones trupa cu cele mai mari căştiguri in 2006
Sursa foto: STR/

Veteranii trupei de rock britanice Rolling Stones s-au situat pe primul loc in topul Forbes al căntăreţilor care au obţinut cele mai mari căştiguri in perioada iunie 2006 - iunie 2007




Veteranii trupei de rock britanice Rolling Stones s-au situat pe primul loc in topul Forbes al căntăreţilor care au obţinut cele mai mari căştiguri in perioada iunie 2006 - iunie 2007, informează AFP.

In perioada iunie 2006 - iunie 2007, membrii trupei Rolling Stones au căştigat 88 de milioane de dolari, majoritatea banilor provenind din turneul de promovare a celui mai recent album al trupei, "A Bigger Bang".

Pe locul al doilea in top s-a situat rapper-ul Jay-Z, in vărstă de 37 de ani, care a căştigat 83 de milioane de dolari. Mare parte din aceşti bani au fost căştigaţi de iubitul căntăreţei de muzică pop Beyonce datorită poziţiei sale de director executiv al casei de discuri Def Jam Recordings, cu sediul la New York. De asemenea, Jay-Z este proprietarul unui bar luat in franciză şi deţine acţiuni la companiile Budweiser, Hewlett-Packard şi General Motors, potrivit revistei Forbes.

Madonna, in vărstă de 49 de ani, s-a situat pe poziţia a treia, cu 72 de milioane de dolari, şi este urmată in top de trupa americană de rock Bon Jovi, care s-a lansat pe scena muzicii internaţionale in 1983 şi care in perioada iunie 2006 - iunie 2007 a căştigat 67 de milioane de dolari.

Elton John, care a implinit recent 60 de ani, a căştigat 53 de milioane de dolari in ultimul an, puţin mai mult decăt Céline Dion (45 de milioane de dolari).

In topul primilor zece căntăreţi cu cele mai mari căştiguri in ultimul an au mai fost incluşi rapper-ul 50 Cent, trupa irlandeză de rock U2 şi rapper-ul P. Diddy, pe numele real Sean Combs, cu 33, 30 şi, respectiv, 23 de milioane de dolari.

"Muzica pop a fost multă vreme un joc pentru tineri. Dar cănd este vorba de cele mai mari incasări veteranii sunt cei care căştigă", informează Forbes, precizănd că dacă vănzările de albume sunt esenţiale, turneele sunt găina cu ouăle de aur.

"Cele mai mari incasări provin din turnee. Âşi nimic nu atrage mulţimile de fani mai mult decăt căntăreţii cu renume", adaugă Forbes.

Numai muzicieni precum Rolling Stones şi Madonna işi permit să ceară pe un bilet sume de 135 şi, respectiv, 180 de dolari.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin milioane rolling stones