x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gadaffi, fără cort

Gadaffi, fără cort

de Irina Cristea    |    24 Sep 2009   •   00:00
Gadaffi, fără cort
Sursa foto: Evan Schneider/REUTERS

Venit cu cortul la purtător tocmai din Libia, Muammar Gadaffi nu reuşeşte să găsească un petic de pământ american suficient de primitor pentru a-şi instala "apartamentele".



Escapada americană a preşedintelui Libiei, sosit la New York pentru a lua parte la lucrările Organizaţiei Naţiunilor Unite, începe să semene cu un istovitor periplu în deşert, în care oaza binefăcătoare se îndepărtează din ce în ce. Muammar Gadaffi încă nu şi-a găsit, la propriu, locul pe pământ american. Nu are unde să îşi instaleze cortul de beduin, nimeni nu-l vrea drept vecin şi până şi magnatul Donald Trump, care-i închiriase până la urmă un spaţiu pe o proprietate de-a sa, bate în retragere.

Mai întâi, "iscoadele" de la Tripoli au încercat să obţină un spaţiu de închiriat pentru Gadaffi, dându-se drept diplomaţi olandezi. N-au reuşit. În faza a doua, au obţinut acceptul lui Trump de a închiria o suprafaţă pe peluza unei proprietăţi din localitatea Bedford, situată în apropiere de New York. S-a purces imediat la ridicarea unui cort, până când localnicii şi autorităţile locale s-au sesizat.

"AFARĂ CU LIDERUL DIN ŢARĂ"
Mânate, probabil, de aceeaşi nemulţumire, cele două "entităţi" au ales modalităţi de exprimare diferite - locuitorii din Bedford au trecut pragul caselor, declarând că nu vor să se învecineze cu controversatul lider, iar autorităţile locale au remarcat că nu există autorizaţie pentru ridicarea cortului şi au cerut demontarea acestuia. "Am discutat cu oficialii locali, iar inspectorul pentru urbanism este de părere că aveam de-a face cu violarea prevederilor legale privind utilizarea peluzelor", a declarat, pentru CNN, reprezentantul legal al oraşului Bedford, Joel Sachs. "I-am cerut inspectorului să se deplaseze imediat pe proprietatea respectivă cu un ordin de stopare a lucrărilor", a adăugat Sachs.

Proprietatea pe care a închiriat-o Gadaffi aparţine trustului Trump Organization. Într-un comunicat prin care încearcă să se delimiteze de liderul libian, compania precizează că are afaceri în întreaga lume şi că respectivul teren "a fost închiriat pe termen scurt unor parteneri din Orientul Mijlociu, care au sau nu o relaţie cu domnul Gadaffi. Studiem acest aspect", se arată în textul citat de mass-media din SUA. Oficiali din Departamentul de Stat au comunicat că, din informaţiile pe care le deţin, liderul de la Tripoli nu locuieşte în cort, folosindu-l doar pentru vizite şi întâlniri. "Muammar Gadaffi locuieşte la New York", au precizat sursele citate.

×
Subiecte în articol: magazin