x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gangsterul

Gangsterul

07 Dec 2007   •   00:00

Detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) are o sarcină: să cureţe străzile New Yorkului de puternicii traficanţi de droguri. Cel mai important adversar al lui se dovedeşte a fi Frank Lucas (Denzel Washington), cel mai mare traficant din Harlem

Russell Crowe şi Denzel Washington, poliţist vs mafiot

Detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) are o sarcină: să cureţe străzile New Yorkului de puternicii traficanţi de droguri. Cel mai important adversar al lui se dovedeşte a fi Frank Lucas (Denzel Washington), cel mai mare traficant din Harlem, care a transformat contrabanda cu heroină intr-o adevărată artă: praful alb a fost pus in sicriele soldaţilor americani ucişi in Vietnam. Personalităţi violente, fiecare cu obsesiile lui, cei doi transformă New Yorkul intr-un oraş prea mic pentru lupta lor.

Realizatori. Căştigătorii Oscarului, Russell Crowe ("Gladiator", "The Insider") şi Denzel Washington ("Training Day", "The Hurricane") il intălnesc pe oscarizatul producător Brian Gazer ("A Beautiful Mind", "Cinderella Man"), pe regizorul Ridley Scott ("Gladiator", "Black Hawk Down") şi pe scenaristul de top Steven Zaillian ("Schindler’s List", "Gangs of New York") in echipa filmului "American Gangster", povestea unui superstar mai neobişnuit al anilor ’70.

Codul onoarei. Poliţistul şi infractorul, de o parte sau de alta a legii, sunt dominaţi de un cod al onoarei, iar destinele lor se intretaie pănă la a-i pune faţă in faţă intr-o confruntare finală, care va antrena schimbări majore in societatea new-yorkeză. Filmată in NY şi Thailanda, pelicula acoperă perioada 1968-1974 şi marchează inceputul sfărşitului parteneriatului lege-fărădelege, paradoxal apelănd la doi inamici, deveniţi aliaţi in lupta pentru reinstaurarea legii.

Magazinul cu jucării

In cinema, in această săptămănă, intră şi o comedie. Molly (Natalie Portman) este nesigura directoare a magazinului Mr. Magorium’s Wonder Emporium, cel mai ciudat, mai fantastic şi captivant magazin de jucării din lume. Aici totul capătă viaţă, inclusiv magazinul insuşi, cu condiţia să crezi că acest lucru este posibil. Dar cănd domnul Magorium (Dustin Hoffman), proprietarul in vărstă de 243 de ani, ii lasă totul moştenire lui Molly, o schimbare ameninţătoare are loc in minunatul magazin de jucării.

Video&DVD

Harry Potter Şi Ordinul Phoenix. Filmul este bazat pe al cincilea roman din seria "Harry Potter" scrisă de J.K. Rowling. In film, Harry Potter revine pentru cel de-al cincilea an la Hogwarts şi descoperă că aproape toţi vrăjitorii refuză să-l creadă că s-a intălnit cu Lordul Cap-De-Mort. De teamă că venerabilul director al Hogwarts, Albus Dumbledore, minte in privinţa revenirii lui Cap-De-Mort pentru a-i submina poziţia şi a-l inlocui in funcţie, ministrul Magiei, Cornelius Fudge, numeşte un nou profesor de Apărare Impotriva Magiei Negre, pentru a-l supraveghea pe Dumbledore.

Anastasia. Cănd drama revoluţiei se abate asupra casei Romanov, mezina familiei regale, "Anastasia", este singura care reuşeşte să supravieţuiască. Zece ani mai tărziu, marea ducesă se recomandă sub numele de Anya, din cauza unei puternice lovituri la cap ce i-a provocat amnezie pe parcursul teribilului moment al Revoluţiei. Mai tărziu, Anastasia incepe să-şi amintească de un trecut plin de palate şi petreceri. Din dorinţa de a descoperi căt mai multe despre trecutul său neclar, Anastasia pleacă intr-o călătorie, alături de doi pungaşi: Dimitri şi Vladimir. Cei doi plănuiesc insă să o prezinte drept fiica familiei Romanov, pentru a profita de recompensa pusă pe capul ei de impărăteasa Dowager. Insă cei doi nu ştiu că Anya este cu adevărat Anastasia. Rasputin, fostul sfătuitor al ţarului, incearcă din răsputeri să vadă şi ultimul Romanov mort.

×
Subiecte în articol: film