x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun George Lucas este cel mai bogat bărbat de la Hollywood

George Lucas este cel mai bogat bărbat de la Hollywood

16 Iul 2009   •   00:00
George Lucas este cel mai bogat bărbat de la Hollywood
Sursa foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images North America

Creatorul francizei "Războiul Stelelor" s-a situat pe primul loc în topul bărbaţilor cu cele mai mari câştiguri de la Hollywood, realizat de revista Forbes, după ce a obţinut 170 de milioane de dolari în perioada iunie 2008 - iunie 2009.



Regizorul Steven Spielberg, deţinător a trei premii Oscar, pentru "Salvaţi soldatul Ryan" şi "Lista lui Schindler", s-a situat pe a doua poziţie a topului realizat de Forbes, cu câştiguri de aproximativ 150 de milioane de dolari, obţinute în perioada iunie 2008 - iunie 2009. Anul trecut, Spielberg a lansat filmul "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" şi, deşi părerile criticilor despre acesta au fost împărţite, pelicula a reuşit să obţină încasări de 786 de milioane de dolari pe plan mondial.

Topul alcătuit de revista Forbes a fost dominat de bărbaţi care s-au aflat, mai degrabă, în spatele camerelor de filmat decât în faţa acestora, relatează Reuters, citată de Mediafax. Astfel, producătorul de film şi televiziune Jerry Bruckheimer, omul din spatele serialelor de succes "CSI", "The Amazing Race" şi "Cu sânge rece/ Cold Case", s-a situat pe a treia poziţie în acest clasament, cu câştiguri de circa 100 de milioane de dolari obţinute în ultimele 12 luni.

"La Hollywood, starurile ajung graţie filmelor lor pe copertele revistelor, designerii le oferă gratuit haine, dar producătorii sunt aceia care câştigă cei mai mulţi bani", indică site-ul Forbes.com.

Forbes a alcătuit acest top prin analiza veniturilor obţinute în ultimele 12 luni de producători, actori, scenarişti, muzicieni şi personalităţi de televiziune şi prin discuţii ulterioare cu diverse surse de la Hollywood.

Actorul de comedie Jerry Seinfeld s-a situat pe locul al patrulea, cu venituri de 85 de milioane de dolari, generate în mare parte de drepturile de difuzare a celebrului său serial de televiziune "Seinfeld", dar şi de o serie de reclame pentru compania Microsoft.

Clasat pe locul al cincilea, psihologul Phil McGraw a dovedit că sfaturile pot fi uneori bine plătite, iar emisiunile lui de televiziune, cărţile şi conferinţele la care participă l-au ajutat să obţină venituri de aproximativ 80 de milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Pe locurile următoare în topul Forbes s-au clasat Simon Cowell, producător muzical şi membru în juriul emisiunii "American Idol", producătorul de televiziune Dick Wolf şi cineastul Tyler Perry, cu venituri de 75 de milioane de dolari fiecare.

Ultimele două poziţii le-au revenit celebrului rocker Bruce Springsteen şi animatorului de radio şi televiziune Howard Stern, cu venituri de 70 de milioane de dolari fiecare, obţinute în perioada iunie 2008 - iunie 2009. (V.A.)

×
Subiecte în articol: magazin milioane dolari