x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gigantul Americii nu are bani de pantofi. Vezi cât l-ar costa

Gigantul Americii nu are bani de pantofi. Vezi cât l-ar costa

de Irina Cristea    |    27 Mar 2012   •   21:00
Gigantul Americii nu are bani de pantofi. Vezi cât l-ar costa

Cel mai inalt barbat din America are nevoie de ajutor. Nu e vorba despre vreo interventie medicala complicata sau de un leac impotriva cresterii in inaltime. Barbatul de 2 metri si 38 de centimetri isi cauta cu disperare incaltari care sa ii vina si un donator generos care sa-i puna cateva mii de dolari la picioare, trasnmite CNN.

Cand a venit in Statele Unite impreuna cu familia, ucraineanul Igor Vovkovinski masura deja 1,82 metri. Si nu avea decat 7 ani. Acum, la 29 de ani, a remarcat ca inaltimea pe care o are stabileste recorduri negative pentru bugetul familiei. Nici nu mai stie ce masura poarta la picior. Stie doar ca nu se prea fabrica niciun pantof potrivit pentru marimea lui. Si nici nu isi permite sa incalte chiar orice. A suferit 15 operatii la picior in ultimii 3 ani, asa ca ii trebuie incaltaminte solida, flexibila si care sa ii ofere sustinere. 'A nu avea pantofii potriviti e un fel de handicap pentru mine', spune Igor. Uneori abia daca poate sta in picioare din cauza disconfortului. Asa ca se deplaseaza prin casa intr-un scaun cu rotile, isi face studiile universitare la distanta si se vede tot mai rar cu prietenii. O pereche de pantofi potriviti i-ar schimba viata, spune el. L-ar ajuta sa slabeasca si sa isi recastige tonusul muscular. A avut asemenea pantofi in urma cu sapte ani. I-a facut un mester german. Numai ca de atunci picioarele lui si-au schimbat forma, din cauza operatiilor. Asa ca tanarul a luat legatura cu mai multe firme care fabrica incaltaminte sport. Numai cei de la Reebok i-au raspuns. Dar raspunsul l-a cam naucit. Coastul total s-ar ridica la 15.000 de dolari.

Disperat sa gaseasca o solutie, Igor a apelat la Internet. Si-a facut o pagina web si a inceput sa caute donatori. Iar oamenii nu ramas indiferenti. In doua saptamani a primit aproape 3.000 de dolari si zeci de mesaje de incurajare. Asa ca Igor viseaza deja la primul traseu pe care il va face cu noii sai pantofi pe comanda.

×
Subiecte în articol: gigant sua igor vovkovinski