x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gladiatori romani, arestaţi în anul de graţie 2011!

Gladiatori romani, arestaţi în anul de graţie 2011!

de Agerpres    |    12 Aug 2011   •   13:29

Pentru prima data de la caderea Imperiului Roman, 30 de gladiatori vor fi trimisi in judecata pentru ca au atacat cu sabii din lemn, in fata Colosseumului, mai multi ofiteri de politie deghizati tot in gladiatori, scrie vineri The Guardian.
Ceea ce nu stiau "gladiatorii" este ca ofiterii de politie fusesera trimisi deghizati pentru a investiga acuzatii de frauda si violente in umbra Colosseumului. Zeci de romani contemporani se imbraca in haine de centurioni sau gladiatori, ca sa castige un ban fie din fotografii facute impreuna cu turistii, fie din comisionul ce le revine daca reusesc sa convinga turistii sa cumpere anumite tururi.
Insa aceasta afacere a fost afectata de plangeri din partea turistilor care au denuntat faptul ca unii centurioni recurg adesea la amenintari si chiar la acte de violenta.
Ofiterii care s-au deghizat in centurioni au fost abordati de trei "gladiatori" si amenintati in Piata Venezia. Cei trei au fost ulterior arestati. Operatiunea politiei a fost lansata dupa ce carabinierii au primit patru plangeri din partea unor agentii de turism si inca doua din partea unor turisti italieni care au declarat ca au fost pacaliti de un "gladiator" sa participe la un tur al muzeelor de la Vatican care s-a dovedit a nu exista, iar cand au solicitat sa le fie inapoiati banii, turistii au fost amenintati.

×
Subiecte în articol: roma turism gladiatori colosseum