x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Greii Wu"

"Greii Wu"

de Raluca Grintescu    |    27 Ian 2006   •   00:00
"Greii Wu"
MUZICA
Sansa pentru fani: fata-n fata cu Wu-Tang Killa Beez

Pregatirile pentru cel mai mare eveniment hip-hop pus vreodata la cale in Romania, concertul Wu-Tang Killa Beez, organizat de Emag!c Entertainment, intra pe ultima suta de metri. Turneul care sarbatoreste zece ani de cariera a "clanului" ajunge la Sala Polivalenta din Capitala la 15 februarie, unde a doua generatie Wu-Tang va sustine un recital de bifat in istorie. Show-ul va dura 125 de minute, timp in care fanii hip-hop-ului ii vor putea urmari desfasurandu-se pe scena pe: Shabazz The Disciple (cel mai tare MC de pe afis, care a colaborat cu Gravediggaz), DJ Sueside (DJ-ul lui RZA si liderul Wu-Tang), Beretta 9 si Shogun Assasson (doi dintre MC-ii trupei Killarmy, Cilvaringz, Barracuda, Bronze Nazareth (cel mai nou membru al miscarii Wu) si Blue Raspberry (singura femeie din gasca). Deschiderea va fi sustinuta de trupa Parazitii si de Salah Edin, cel mai bun rapper din zona araba, numit asa dupa razboinicul musulman care l-a invins pe Richard Inima de Leu in Cruciade si a recucerit Islamul. Trupa initiata de RZA, GZA si Ol’Dirty Bastard, carora li s-a alaturat ulterior Raekwon, Method Man, U-God, Ghostface Killah, Masta Killa si Inspectah Deck, a fost "botezata" Wu-Tang Clan, care, in filozofia shaoliniana, inseamna exercitiul suprem.

COMPETITII. Promovarea acestui concert este sustinuta si de Hades Records, care va organiza patru evenimente menite sa-i sprijine pe tinerii rapperi sa ajunga fata-n fata cu membrii Wu-Tang Killa Beez. Manifestarile vor avea loc intre 19 ianuarie si 9 februarie la Club B52, avand caracter de concurs: un battle de MC, un concurs de trupe, o competetie de break-dance si o intrecere intre DJ. Castigatorii celor patru evenimente vor avea sansa sa evolueze pe scena in fata artistilor americani la petrecerea de dupa concert.

PIONIERII HIP-HOP-ULUI
Sub aripa protectoare a legendarului producator RZA, Wu-Tang Clan, a luat avant serios inca de la primul album, faimosul disc "Enter The 36 Chambers". "Familia" a abordat inca de la inceput teme precum drogurile, saracia, dand nastere unui mit preluat ulterior de trupele de hip-hop: "un sex-simbol de culoare care seamana teroare pe strazile orasului".

SECOND HAND
Miscarea Wu-Tang este mult mai mare decat cei noua "generali" ai clanului. Liderul Wu-Tang Clan, RZA, a vazut in Killa Beez a doua generatie, care s-au format in 1996. Wu-Tang s-au impus si ca brand pe piata vestimentara si a bauturilor alcoolice.

INFO

SOLO. Damon Albarn, liderul trupelor Blur si Gorillaz, a declarat pentru New Musical Express ca lucreaza la un nou album solo. "Sunt deja la jumatatea lucrului pentru albumul pe care l-am inceput anul trecut in Nigeria. Cred ca pana la urma va fi primul meu album solo, desi nu imi place acest termen", a spus Damon Albarn. Pentru albumul, care s-ar putea intitula "Mali Music", Albarn a lucrat cu mai multi artisti din Mali, asadar nu este chiar un material solo. Totusi, acest nou album nu va fi lansat prea curand, avand in vedere ca proiectul Gorillaz se bucura in continuare de succes, iar grupul Blur planuieste o revenire.

SPERIETURA. Alanis Morissette a povestit ca s-a speriat foarte tare cand a inceput sa primeasca mai multe telefoane la o ora nepotrivita, martea trecuta, prin care era felicitata pentru nominalizarea la Globul de Aur, pentru ca a crezut ca cineva apropiat este bolnav sau a suferit un accident. Cantareata canadiana s-a declarat uimita sa constate ca a fost nominalizata pentru Globul de Aur la categoria "Cel mai bun cantec de pe o coloana sonora", pentru piesa "Wunderkind" de pe coloana sonora a noului hit cinematografic "The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe".

SOUNDTRACK. Tommy Lee (foto) tocmai a terminat de inregistrat o piesa pentru coloana sonora a filmului "Final Destination 3". Piesa este un cover dupa "Love Train" a trupei O’Jays, inregistrata original in 1972 de acestia pentru albumul "Backstabbers". "Mi-a placut dintotdeauna aceasta melodie si sunt mai mult decat incantat ca mi-am adus contributia la acest film", a declarat Lee. Productia va aparea pe piata la 10 februarie. (Raluca Grintescu)
×
Subiecte în articol: wu-tang