x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hans-Gert Poettering: "Apelez la toţi cetăţenii Romăniei: folosiţi-vă dreptul de a alege"

Hans-Gert Poettering: "Apelez la toţi cetăţenii Romăniei: folosiţi-vă dreptul de a alege"

de Jurnalul National    |    16 Oct 2007   •   00:00

Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, a făcut apel, marţi, in plenul Parlamentului, la cetăţenii Romăniei să meargă al vot pe 25 noiembrie, subliniind că statutul de membru UE este o şansă de dezvoltare pentru Romănia.

"Este o bucurie şi o onoare să fiu, in calitate de preşedinte al Parlamentului European, la o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ţara dumneavoastră a aderat cu succes la Uniunea Europeană şi şi-a reluat locul de drept in familia europeană", a spus Poettering, in deschiderea alocuţiunii sale din plenul Parlamentului.

El şi-a exprimat "bucuria", in numele cetăţenilor Uniunii, faţă de aderarea Romăniei la UE.

"Aflăndu-se la punctul de intersecţie intre Europa de Vest şi de Est, Romănia a fost şi este o parte inseparabilă a Europei. Ne leagă o istorie şi un spirit comun. Romănia aduce o moştenire culturală şi spirituală bogată in Uniunea Europeană. Statutul de membru UE este o şansă pentru Romănia, pentru a se dezvolta. Este şi o şansă pentru UE pentru a răspunde provocărilor viitorului", a adăugat preşedintele Parlamentului European.

In ceea ce priveşte alegerile europarlamentare care vor avea loc in Romănia la 25 noiembrie, Poettering a susţinut că acesta este un moment important pentru cetăţenii acestei ţări.

"Intr-o lună vor avea primele alegeri pentru PE. Acestea reprezintă un moment important pentru că oferă cetăţenilor posibilitatea de a exprima vocea Romăniei prin participarea la alegeri. Pledez să lăsăm locul cuvenit dezbaterii despre Europa. Avem nevoie de această dezbarere şi de colaborarea dintre Parlamentul European şi cele naţionale, ele nu sunt concurente, ci partenere", a completat Hans-Gert Poettering.

Totodată, el a ţinut să menţioneze că aderarea Romăniei la UE oferă "şanse" şi "perspective" in primul rănd tinerilor.

"Apelez la toţi cetăţenii Romăniei: folosiţi-vă dreptul de a alege. Prin votul din 25 noiembrie, veţi exprima importanţa Romăniei ca stat membru. Viitorul dumneavoastră este viitorul comun, iar viitorul comun se află in UE", a mai spus preşedintele Parlamentului European.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin româniei