x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iadul pe Pămănt

Iadul pe Pămănt

13 Iul 2007   •   00:00

"După 28 de săptămăni" - un thriller SF de zile mari

La patru ani de la marele succes internaţional al filmului "28 Days Later"/"După 28 de zile", realizatorii Danny Boyle, Andrew Macdonald şi Alex Garland au decis că este momentul de a face o continuare. "Am fost cu toţii de acord că trebuia să pornim de la ideea de a vedea ce se intămplă cu Anglia după ce epidemia de turbare a trecut şi carantina a luat sfărşit. Ne-am intrebat cum ar fi dacă populaţia Angliei ar fi constituită din 500 de supravieţuitori şi cine ar trebui să organizeze intoarcerea refugiaţilor", explică realizatorii...

Carantina. La şase luni după ce virusul turbării pustiise Anglia, carantina ia sfărşit. Forţele Speciale ale armatei americane, aflate la faţa locului, declară că războiul impotriva virusului a fost căştigat şi reconstrucţia Angliei poate reincepe. O dată cu reintoarcerea primelor valuri de refugiaţi, familiile se reunesc. Insă una din ele ascunde, fără să ştie, un secret infricoşător. Virusul reapare, de data aceasta mult mai periculos.

Scenariu. In peisajul din ultimii ani, in care umanitatea e confruntată cu pericole precum gripa aviară, virusul SARS şi boala vacii nebune, ideea că o epidemie poate şterge de pe faţa pămăntului un oraş sau chiar o ţară intreagă nu mai pare atăt de fantezistă. In "28 Weeks Later"/"După 28 de săptămăni" - tema centrală este modul in care o astfel de epidemie ar afecta un mare centru urban precum Londra şi care ar fi reacţia guvernanţilor intr-o astfel de situaţie-limită. "Am pornit de la intrebarea: ce s-ar intămpla dacă ar apărea un astfel de virus? Primul pas ar fi carantina. Apoi, foarte probabil, o echipă specială condusă de SUA ar veghea la repopularea zonei afectate. Cum ar fi insă resimţit acest lucru de populaţie?", se intreabă producătorul Allon Reich.

×
Subiecte în articol: film