Arheologii italieni au descoperit ruinele asemănătoare unui templu datând din secolul al VI-lea î.Hr., împreună cu instrucţiuni detaliate de construire şi asamblare, asemănătoare cu cele pe care producătorul suedez Ikea le pune în pachetele de mobilier pe care cumpărătorii şi-l asamblează singuri.
Descoperirea a fost făcută în sudul Italiei, în oraşul Potenza, şi seamănă cu un templu sau palat. Se află într-o regiune unde s-au aşezat colonişti şi comercianţi din Grecia Antică începând din secolul al VIII-lea î.Hr. Ei au fondat mai multe oraşe-state independente de-a lungul coastei şi în Sicilia, cunoscute sub denumirea de Magna Graecia (Grecia Mare), unde au adus civilizaţia greacă.
Arheologii cred că nobilimea preromană pe care au găsit-o coloniştii acolo s-a luat după "moda" grecilor şi a început să facă construcţii mai puţin costisitoare, pentru a satisface cererea locală. Fiecare bucată de piatră din construcţia descoperită recent are imprimate simboluri despre cum urma să fie asamblată. Simbolurile codificate apăreau în două culori, roşu şi negru, şi le indicau constructorilor cum se îmbină componentele "masculine" cu cele "feminine" pentru a realiza construcţia. Aceste coduri apăreau şi pe piesele de decor ale construcţiilor respective, cunoscute sub denumirea de "cymatiums". Descoperirea italienilor este detaliată în ultimul număr al revistei National Geographic.