x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Imperiul 50 Cent

Imperiul 50 Cent

de Raluca Grintescu    |    16 Sep 2005   •   00:00
Imperiul 50 Cent
MUZICA
Contraataca industria show-biz-ului american

In timp ce majoritatea artistilor se multumeste cu albume multi-platinate, cu aparitii pe cover-urile unor reviste de renume sau pe posturile de specialitate, cu turnee la care biletele se epuizeaza imediat, 50 Cent, pe numele sau real Curtis Jackson, vrea, in schimb, ceva mai mult. Alaturi de bunul sau prieten, Sha Money XL, a pus pe picioare o afacere profitabila, spargand piata si in acelasi timp concurenta celorlalti colegi de breasla, prin lansarea in premiera a ceasului G-Unit, un ceas din platina cu MP3 player. O linie de haine pentru G-Unit, afacere la care a batut palma cu Ecko Unlimited, cat si un pact cu Reebok sunt trecute deja in CV-ul de succes al rapperului. Aceasta provocare cu el insusi, pentru a atinge varful piramidei, n-a trecut neobservata de Jim Sheridan, regizorul nominalizat la Oscar pentru filme precum "In America" si "My Left Foot", care i-a propus rolul principal in pelicula "Get Rich or Die Tryin’". Ca sa nu mai punem la socoteala ultima gaselnita a rapperului. 50 Cent a facut echipa cu Dr. Dre pentru lansarea pe piata a jocului multimedia "West Coast Savior", care s-a vandut in peste 500.000 de exemplare intr-o saptamana.

ACASA. "Casuta" in care locuieste actualmente 50 Cent impreuna cu familia poarta amprenta lui Mike Tyson. Asta pentru ca boxerul i-a lasat-o la cheie atunci cand i-a vandut-o. "O ador. Connecticut este un loc ideal, pentru mine cel putin. Este foarte linistit si ma ajuta sa creez muzica", spune 50 Cent. In noua sa locuinta, 50 Cent si-a pus la punct un studio de inregistrari ultramodern. "Dre avea si el un astfel de studio acasa, dar l-a daramat ulterior, pentru ca muncea zi-lumina, iar in casa urca doar seara, la culcare, cateodata nici atunci. Nu vreau sa mi se intample si mie acelasi lucru", marturiseste artistul. Dar nici fiului sau, pe care-l sfatuieste sa faca exact ce-i place. Si cei place fiului sau? Probabil ca n-o sa ghiciti. Baschetul. "Este un fan inrait al acestui sport, se joaca cu toti invitatii mei. Ma preocupa in schimb activitatea lui scolara. O sa-si gaseasca el directia. Nu vreau sa-l fortez cu nimic. Daca vrea sa calce pe urmele mele, atunci asa sa fie", declara 50 Cent.

INSPIRATIE. Cat despre piese si succesul lor, pare-se ca "de vina" este doar naturaletea creatoare a rapperului. "Cred ca este un dar, desi practica este cea care duce la perfectiune. Cu cat muncesti mai mult, cu atat rezultatele sunt mai evidente. In cazul meu, de exemplu", sustine 50 Cent. Cu ultimul sau album, "The Massacre", 50 Cent continua sa domine industria hip-hopului si sa distruga competitia. Artist de succes, "smecheras de cartier", criminal periculos, om de afaceri, tata iubitor. Contrar semnificatiei numelui sau de scena, 50 Cent este o fiinta multidimensionala, cu puteri divine, dupa unii, un one man show, dupa altii. Cert este ca multi aspira sa detina un atare Imperiu, dar putini gasesc aceasta cale.

Mai mult sau mai putin stiute despre Curtis Jackson


  • Mama sa, Sabrina, a fost omorata cand el avea doar 8 ani. Era traficanta de droguri
  • A intrat in "afacerea familiei" la 12 ani. A fost prins in timpul orelor, la liceu, cu droguri in sosete. Ajunsese sa castige si 5.000 de dolari pe zi, dar a renuntat si s-a axat pe muzica
  • In 2000 a fost impuscat cu un pistol de 9 mm, dar a supravietuit celor noua gloante. Unul din gloante i-a intrat in mandibula si l-a lasat fara doi dinti
  • A fost injunghiat in timp ce inregistra piese in studio de unul din oamenii lui Ja Rule
  • Desi are trei bodyguarzi, 50 Cent merge cu frica-n san. Atat el, cat si echipa sa, G-Unit, poarta veste antiglont, rezistente si la unele tipuri de bombe
  • INFO
    SEPULTURA. Andreas Kisser, chitaristul trupei Sepultura, a decis ca primul sau album solo sa se numeasca "Hubris 1 & 2". Materialul discografic se va lansa pe piata la inceputul anului 2006 la o casa de discuri olandeza. Inregistrarile au loc in studioul A Voz do Brasil din S"o Paulo, Brazilia. La 15 august, Sepultura a intrat in Studiourile Trama, din S"o Paulo, pentru a inregistra noul album, "Dante 05". Noul produs va suna ca un soundtrack metalic pentru un film, bazat pe Divina Comedie, dar care face o paralela cu situatiile actuale. "Dante 05" va aparea cel mai probabil tot la inceputul anului 2006, insa prin intermediul SPV Records.

    TUPAC. Un al doilea volum de poezii semnat Tupac va iesi pe piata la sfarsitul acestei luni. "The Rose Volume 2" nu este realizat de rapper, ci de bunii sai prieteni, The Outlawz, Ludacris si Bone Thugs, care au dat suflu vorbelor de duh ale lui Tupac si le-au transpus in stilul lor pe un fundal muzical de exceptie. Lansarea albumului va coincide cu comemorarea mortii lui Shakur, cand se va dezveli si statuia memoriala amplasata intr-un cartier din Atlanta.

    PROCES. R. Kelly a scos ochii in lume. Dupa ce a cerut permisiunea judecatorilor de a parasi orasul sau natal, Chicago - asta pentru ca a fost acuzat de pornografie cu minori - artistul s-a dus glont la New York pentru a lucra la procesul impotriva lui Jay-Z. R. Kelly l-a dat in judecata anul trecut pe acesta pentru ca i-a intors spatele inainte ca cei doi sa porneasca in turneul Both Worlds pe care trebuia sa-l sustina impreuna. R. Kelly nu are voie sa stea mai mult de cinci zile la New York.
    ×
    Subiecte în articol: cent