x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Importantă descoperire arheologică în Brazilia

Importantă descoperire arheologică în Brazilia

21 Iul 2010   •   00:00
Importantă descoperire arheologică în Brazilia

O echipă de paleontologi a anunţat că un dinte fosilizat, descoperit în anii '90 în jungla amazoniană, în nordul Braziliei, aparţine unui elefant, fapt ce demonstrează prezenţa pahidermelor în America de Sud în urmă cu 45.000 de ani, informează AFP care citează presa braziliană.



"Doar elefanţii şi capibara (cele mai mari rozătoare din lume) au dinţi cu o astfel de structură laminară, însă dinţi de capibara nu cresc mai mult de 5 centimetri, iar dintele fosilizat descoperit de noi are 12 centimetri", explică paleontologul Mario Cozzuol, citat de Agerpres.

"Ştiam că elefanţii au populat America Centrală până în Costa Rica, însă nu bănuiam că ar fi coborât şi mai la sud", a mai adăugat cercetătorul de la Universitatea federală din Minas Gerais (sud-est).

Această fosilă a unui dinte molar a fost descoperită la începutul anilor '90 de către un căutător de metale preţioase. El a donat molarul Universităţii federale din Rondonia (nord), însă abia recent a fost identificat animalul de la care provine, prin studiul structurii laminare a dintelui.

×
Subiecte în articol: special observator lumea