x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Imprimatur(carte)

Imprimatur(carte)

20 Ian 2005   •   00:00

CARTE
Un best-seller tradus in 18 limbi

La Humanitas a aparut romanul "Imprimatur" al cuplului Rita Monaldi si Francescu Sorti. Tradus in 18 limbi, romanul istoric a fost considerat "cel mai mare succes mondial de la «Numele trandafirului» incoace" si a devenit un best-seller in Franta, Olanda, Anglia, Germania si Spania.

Roma, septembrie 1683. In timp ce armatele otomane forteaza portile Occidentului, intr-un han moartea subita a unui calator seamana panica: otravire sau ciuma? De teama molimei, oaspetii sunt tinuti in carantina si discuta despre evenimentele momentului. Un tanar ajutor de hangiu, initiat in tainele vietii si ale politicii de agentul secret al Regelui Soare, va deveni cronicarul intamplarilor petrecute in acel sfarsit de veac, iar manuscrisul lui, citit si adnotat de un erudit de pe langa autoritatile de la Vatican, este chiar romanul pe care-l citim. Procedeul, scump multor romancieri ai secolului al XIX-lea, slujeste celor doi autori italieni, aflati la prima lor carte, pentru a alcatui o constructie baroca, in consonanta cu epoca evocata si cu estetica postmoderna de la care se revendica.

Carti cu (si despre) ziaristi

Colectia "Ziaristi" a Editurii Humanitas vine cu trei lucrari: "Ziaristi amenintati, ziaristi batuti" (Malin Bot), "Manipularea prin presa" (Sonia Cristina Stan) si "Mafia camatarilor" (Malin Bot). Tinerii care se gandesc sa se apuce de profesia de ziarist ar face bine sa citeasca si "Ziaristi amenintati, ziaristi batuti". E o munca plina de pericole de tot felul, grea si stresanta - a treia ca factor intens de stres dupa cea de pilot si controlor de zbor. Libertatea de expresie si publicarea adevarului despre diverse subiecte mai delicate sunt vazute de Malin Bot ca tot mai dificile in ultima vreme. Modul de operare, bandele si filierele infractionale sunt dezbatute de acelasi autor in "Mafia camatarilor", pentru ca Sonia Cristina Stan sa dezbata problema manipularii prin presa afirmand ca aceasta poate imbraca forme diverse de la lipsa de profesionalism la manipularea cu buna-stiinta.

Sufocare

Seria Proza XXI a Editurii Polirom ne propune romanul lui Chuck Palahniuk, "Sufocare". Daca nu stiti cine e Chuck Palahniuk, noi va intrebam: ati citit (sau macar ati vazut filmul) "Fight Club"? Victor Mancini, personajul principal al romanului, recurge la un truc extrem de ingenios pentru a-si putea tine in spital mama bolnava de Alzheimer: simuleaza ca se ineaca in restaurante de lux, pentru a capata recompensa. "Un roman la fel de provocator si de obsedant precum «Fight Club»", scrie The Washington Post.

Horoscopul european 2005

Editura Andereas scoate pe piata "Horoscopul european 2005", sub semnatura lui Gemil Mecari. Cartea apare in seria "Lungul drum de la predestinare la destin" si trece in revista atat caracteristicile generale (numere norocoase, parfumul, verbul specific, ziua favorabila, talismanul personal etc.), cat si previziunile zilnice ale fiecarei zodii. Credeti sau nu in "horoscopul zilnic" puteti sa incercati, insa nu uitati vorbele lui Salustiu, prezente si ca motto: "Fiecare este fauritorul propriului destin".

Maigret la New York

Seria Maigret continua la Polirom cu "Maigret la New York". De data aceasta, comisarul se aventureaza in Bronx, un cartier unde taxiurile nu se mai aventureaza dupa o anumita ora. Comisarul este pentru prima data la New York si investigheaza o afacere cu iz de santaj. Trebuie sa se lupte nu numai cu atitudinea ciudata a Politiei americane, care nu-i intelege metodele, dar si cu capcanele unei metropole necunoscute.
×