x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Indiscreţia" Google Street View, motiv de divorţ

"Indiscreţia" Google Street View, motiv de divorţ

31 Mar 2009   •   00:00
"Indiscreţia" Google Street View,  motiv de divorţ

Serviciul Google Street View oferă prin intermediul zecilor de mii de imagini stocate în baza de date, tururi virtuale ale oraşelor lumii, şi nu numai atât...



Privacy International, o organizaţie non-guvernamentală britanică ce apără dreptul la intimitate al persoanei a depus oficiului de resort britanic plângeri de la persoanele care apar în mod involuntar în imagini şi a căror viaţă personală a fost afectată-

Ultimul caz de această natură i s-a întâmplat unui britanic a cărui soţie, urmărind Street View, a recunoscut într-una din imagini maşina acestuia, un Range Rover, parcată în faţa casei amantei, relaţie pe care bărbatul o nega cu vehemenţă în clinciurile familiale ce abordau această temă.

În ciuda faptului că Google, pentru a proteja dreptul la intimitate al persoanei, deformează feţele oamenilor surprinşi de fotografi, precum şi numerele plăcuţelor de înregistrare ale maşinilor, forma specială a capacelor de roată ale Range Rover-ului a fost proba care a demonstrat adulterul şi care a făcut ca soţia înşelată să declanşeze procedura de divorţ.  

Un alt divorţ a fost generat de o imagine în care un bărbat a fost acuzat de soţia sa că are o relaţie mult prea intimă cu o colegă de birou, cei doi fiind surprinşi pe stradă în momentul în care el îi şuşotea ceva la ureche. Proba a fost negată, bărbatul motivând scena pe seama zgomotului mult prea mare al străzii.

Google a declarat ca va elimina din slide-show toate imaginile ce vor fi solicitate şiu că va continua să îmbunătăţească sistemul, astfel încât situaţiile neprevăzute descrise mai sus să nu mai apară.
telegraph.co.uk

×
Subiecte în articol: magazin