x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Inna: "Piaţa muzicală românească este în principal o piaţă neagră".

Inna: "Piaţa muzicală românească este în principal o piaţă neagră".

10 Iun 2011   •   13:52
Inna: "Piaţa muzicală românească este în principal o piaţă neagră".

Inna isi lanseaza in curand albumul “Hot' si in Marea Britanie, la doi ani dupa lansarea sa in alte tari din Europa. Asa ca, in timp ce fanii britanici ai cantaretei, pe numele real Elena Alexandra Aposteanu, asteapta cu interes sa poata cumpara albumul, Female First a hotarat ca ar fi timpul pentru un interviu cu Inna, in care aceasta a vorbit despre planurile sale de viitor si…despre industria de muzica din Romania. Ce a avut cantareata de spus despre tara ei de bastina? Ca "in Romania, nimeni nu mai cumpara muzica", iar "piata muzicala romaneasca este in principal o piata neagra". Cititi in continuare interviul acordat de Inna publicatiei britanice:

Te bucuri ca albumul va fi lansat, in sfarsit, in Marea Britanie?

Da, sunt foarte fericita, foarte bucuroasa. Am aflat ca este deja pe locul 6 in iTunes si pe primul loc in topul Dance, iar asta e minunat pentru mine.

Am vazut pe Twitter ca s-a descurcat foarte bine in topurile nationale iTunes. Cum te simti dupa ce a trecut atata timp pana la lansarea albumului aici?

E minunat. De fapt, Marea Britanie e o piata muzicala foarte importanta, este un lider Europa.

Nu e putin ciudat sa lansezi "Hot" aici, cand "I Am The Club Rocker" va fi lansat luna viitoare in alta parte?

Da, e putin ciudat, dar asa s-au petrecut lucrurile inca de la inceput. Piesele single au fost lansate intr-o anumita ordine. Sunt convinsa ca britanicii vor iubi si ei "I Am The Club Rocker", pe care care o iubesc foarte mult.

Cand trebuie sa se astepte fanii din Marea Britanie al doilea album?

Foarte, foarte curand! Lucrez la acest lucru chiar in aceste zile, in mod constant. Se va intampla in curand.

Chiar si fara ca albumul de debut sa fie lansat aici, ai avut mult succes in topuri. Crezi ca albumele sunt depasite si single-urile sunt cea mai buna metoda pentru a te promova ca artist?

Este foarte important sa ai albume si chiar si atunci cand primul meu album a ajuns ilegal pe internet, eu m-am bucurat foarte mult. Voi fi si mai fericita dupa lansarea celui de-al doilea album, iar apoi al treilea, al patrulea si al cincilea!

Fanii de aici au ascultat piesele single, dar la ce trebuie ei sa se astepte din partea albumului?

Albumul o sa fie in stilul dance, contine multe chestii interesante. Stiu deja ca pana la iarna voi lansa alte doua single-uri de pe acest album.

Pentru cineva care nu este familiarizat cu muzica ta, cum ai putea sa o descrii?

Muzica mea e simpla, te conectezi usor la ea. Cand o asculti in cluburi, adori sa dansezi pe ea.

Am citit pe internet ca in Romania nu exista un clasament muzical oficial. Cum este industria muzicala de acolo?

Primul meu single, "Hot", a fost produs si lansat direct pe YouTube. In Romania, nimeni nu mai cumpara muzica. Piata muzicala de acolo este in principal o piata neagra. In Marea Britanie am auzit prima oara ca a cumparat cineva piesele mele. Acum, si vanzarile din Germania merg bine. In toata Europa muzica mea se vinde bine.

Ti s-a parut dificila ascensiunea in industria muzicala, tinand cont de faptul ca pirateria muzicala este destul de prezenta acolo?

A fost cu adevarat dificil, insa am reusit sa am pana la urma cateva milioane de fani pe YouTube si Facebook. A fost greu, mai ales pentru ca eu vin dintr-o tara saraca.

Esti implicata in cateva colaborari cu o serie de organizatii si fundatii de caritate, inclusiv cu UNICEF. Ce trebuie sa aiba o organizatie pentru a te face sa doresti sa o sprijini?

Am inceput sa sprijin UNICEF din intamplare. Cred ca de acum inainte o voi sprijini mai mult.

Care sunt planurile tale pentru restul anului?

Abia astept sa lansez "Club Rocker" in Marea Britanie. O sa lansam si un videoclip si stim deja ca va fi unul foarte bun. Abia asteptam sa iasa pe piata. De fapt, deja planuiesc sa ma mut la Londra pentru o vreme.

×
Subiecte în articol: interviu inna