x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Invazia

Invazia

16 Noi 2007   •   00:00

Un thriller SF, cu Nicole Kidman in rolul principal

Un thriller SF, cu Nicole Kidman in rolul principal

O explozie devastatoare luminează cerul, de la Dallas pănă la Washington DC, spulberănd naveta Patriot in bucăţele care cad peste teritoriul Statelor Unite de la un capăt la altul. Autorităţile incearcă să acţioneze rapid pentru a controla situaţia, dar in acelaşi timp izbucneşte un zvon cum că pe rămăşiţele epavei s-ar fi găsit o substan- ţă stranie, care a rezistat atăt la frigul din spaţiu, căt şi la temperature incandescentă de la reintrarea in atmosferă. Iar cei care vin in contact cu ea vor fi primii care se vor transforma...


INTĂMPLĂRI CIUDATE. Psihiatra Carol Bennell nu face incă legătura intre accidentul navetei spaţiale şi intămplările care se petrec in jurul ei, insă pe măsură ce epidemia se răspăndeşte, ea descoperă că tocmai cei care ar trebui să-i imunizeze pe oameni impotriva epidemiilor sunt cei care răspăndesc o boală cu mult mai ingrozitoare - un spor de origine necunoscută atacă ADN-ul uman, in timp ce gazda este adormită, reconstruind-o in aceeaşi formă umană, dar făcănd-o să-şi piardă sentimentele. Peste noapte, oamenii din jurul ei se transformă in fiinţe robotizate, care nu au decăt o singură ţintă: să-i infecteze pe căt mai mulţi şi să preia controlul. Făcănd tot posibilul să rămănă trează, Carol porneşte intr-o căutare disperată, intr-o lume transformată, in care ea speră să rămănă in viaţă pentru a-şi găsi copilul. Pentru a se mişca printre aceste fiinţe, ea trebuie să rămănă calmăÉ să nu trădeze nici o emoţie... şi, mai presus de toate, să nu adoarmă.


Bine aţi venit in "Lumea nouă"

Dacă filmele sunt despre viziuni şi despre viaţa reală, filmul acesta este aproape perfect: Nuovomondo vorbeşte despre imigranţii italieni din SUA la inceputul secolului al XX-lea, dar vorbeşte şi despre imigraţia de azi, care incă este o problemă fierbinte. In filmul regizat de Emanuele Crialese ne putem intălni cu Charlotte Gainsbourg şi Vincenzo Amato.


×
Subiecte în articol: film