x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Invazia vrajitoarelor

Invazia vrajitoarelor

26 Mai 2005   •   00:00

Un fenomen straniu poate fi observat, tot mai des, in padurile din Germania: grupuri de vrajitoare danseaza dezbracate in noptile cu luna plina, invocand zeii care le protejeaza.

  • de RADU POPA
  • MISTERE
  • Unii se amuza imbracandu-se in vrajitoare, altii chiar cred in ele
    Teoreticianul lutheran Hansjoerg Hemminger este de parere ca la "adunari" participa "vrajitoare incepatoare", dar si "Maestre Wicca". Termenul "Wicca", vechi cuvant de origine anglo-saxona, definea un grup de vrajitoare. Teologii crestini considera insa recentele manifestari "miscari de protest cu tenta feminista". Maddalina, o femeie de 44 de ani, este preoteasa cu cel mai inalt rang din cadrul "Adunarii" din Berlin. Ea marturiseste ca vrajitoria a inceput sa o intereseze in urma cu 15 ani. Fosta asistenta medicala, Maddalina refuza sa-si decline adevarata identitate si declara ca si-a inceput noua "cariera" cautand alte femei ce manifestau interes fata de vrajitorie. In prezent, cu un simplu click al mouse-ului calculatorului, ea poate stabili contacte cu persoanele interesate. De cand a debutat in noul "domeniu de activitate", numarul vrajitoarelor a crescut de patru ori. Considerand ca fenomenul a inregistrat o dezvoltare similara si in alte zone ale tarii, ea crede ca, in prezent, pe teritoriul Germaniei exista cateva sute de vrajitoare.

    "UCENICE". Maddalina este asaltata de adolescente dornice de a fi initiate in tainele vrajitoriei. Ea primeste zilnic e-mail-uri de la fete de 13-14 ani, returnandu-le insa aproape pe toate. "Adunarea" sa numara doar 8 "ucenice", cea mai tanara "initiata" avand 25 de ani. Majoritatea tinerelor interesate de vrajitorie pot obtine datele dorite din presa, de pe Internet sau din carti de specialitate. Serialele de televiziune "tematice" inregistreaza indici de audienta-record in Germania. Majoritarea "surselor" pun la dispozitia amatorilor doar retetele unor "elixiruri ale dragostei" pentru vindecarea timiditatii sau formule magice care, rostite la lumina Lunii, ii pot ajuta pe elevi sa-si faca temele, neputand sa ofere solutii pentru rezolvarea adevaratelor probleme ale vietii.

    CONVINGERE. Maddalina crede cu putere in ideile sale. Ea sustine ca, impreuna cu grupul sau, practica vrajitoria si cred in "Puterea Vrajilor". Ele se deplaseaza in padurile din apropierea Berlinului, de cateva ori pe an, dansand in cerc dezbracate si chemandu-l in ajutorul lor pe Baldur, "Zeul Luminii". Paradoxal, solicitarile lor sunt dintre cele mai obisnuite: o slujba mai buna, o locuinta mai spatioasa sau, pur si simplu, sanatate. De obicei, la adunarile "Wicca" participa femei mai in varsta, fiind preferate cele cu experienta in cadrul miscarilor feministe.

    SECRETOMANIE. Specialistii nu cred ca "Adunarile" au vreo legatura cu satanismul sau "magia neagra". Unii atrag insa atentia asupra caracterului ultra-secret al intalnirilor. Cei care studiaza fenomenul cred ca Adunarile "Wicca" reprezinta doar incercari de rezolvare a unor probleme personale, putand provoca ingrijorarea autoritatilor doar in cazul in care ar incerca sa preia controlul total asupra vietii unei persoane. Acelasi punct de vedere pare a fi impartasit si de autoritati, care permit "vrajitoarelor" sa danseze sub lumina Lunii, fara nici un fel de conditii sau restrictii.

    ×