x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Irlandezu’ e frate cu românu’ sau cum se sărbătoreşte la noi St Patrick’s Day

Irlandezu’ e frate cu românu’ sau cum se sărbătoreşte la noi St Patrick’s Day

de Sebastian S. Eduard    |    15 Mar 2013   •   14:40
Irlandezu’ e frate cu românu’ sau cum se sărbătoreşte la noi St Patrick’s Day

Să bem! Că doar este St Patrick’s Day. Prilej de Guiness şi de “Danny Boy”, sărbătoarea irlandeză îşi găseşte tot mai mulţi adepţi la noi. Nu este de mirare că în acest week-end toată lumea pare a vrea să petreacă în stil irlandez.

Evident că  St Patrick’s Day nu se poate concepe fără un Guiness.  Anul acesta, de St Patrick’s Day, Guinness şi-a propus să aducă spiritul petrecerilor irlandeze în cele mai mari puburi din România, pregătind surprize marca Guinness, în stilul “Paint the Town Black”. Conceptul “Paint the Town Black” este promovat în România prin decalogul “postului negru Guinness” – 10 reguli stricte pentru adevăratul consumator de Guinness. Astfel, cei care respectă decalogul şi beau minimum 3 pinturi de bere în perioada campaniei pot câştiga mii de premii instant sau, prin tragere la sorţi, un weekend pentru două persoane la Dublin.

Sâmbătă 16 martie (ora 19 :00) la sala ArCuB va avea loc un spectacolul inedit de muzică şi dans tradiţional irlandez. Vor susţine recitaluri muzicienii irlandezi: Córas şi Aoife Dermody.

Pentru prima data în România are loc parada oficială de St Patrick’s Day. Duminică, pe 17 martie, zece care alegorice vor colora străzile îmbrăcate în verde, împodobite cu trifoi, insoţite de alai, vor parcurge Calea Victoriei pe traseul Piata “George Enescu” –  Lipscani, Centrul Vechi, în intervalul orar 16 – 17. Trupa Ad Hoc va încânta mulţimea cu melodii irlandeze cântate din carul King’s Stone.

Mai mult, bucureştenii vor putea participa pe 17 martie, de St. Patrick’s Day, la un spectacol în aer liber organizat în Centrul Istoric al Bucureştiului, în parteneriat cu Ambasada Irlandei.

Petreceri tematice vor avea loc în acest week-end şi în Club A. Startul se va da vineri, 15 martie, de la ora 20:00, cu prelegerea "Sfântul Patrick - de la om la legendă", susţinută de lector doctor James Brown, de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine.

De la 21:00 va avea loc un workshop de dans îndrumat de cei de la Anne-Marie Cunningnam Dance Academy din Bucureşti. Apoi, de la 21:30, vor concerta cei de la Blackbeers, deja bine cunoscuţi ca promotori ai celtic rock-ului în România. Va urma apoi o petrecere în stil irlandez, ce se va prelungi şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

Pentru cei care vor să petreacă în afara Bucureştiului există, evident, soluţii.  Ziua Sfântului Patrick va fi sărbătorită pe 17 martie printr-o petrecere exuberantă, adevăratâ, în cel mai pur stil irlandez, şi la unicul Hotel de Gheaţă din Europa de Sud-est, de la Bâlea Lac. Printre petrecăreţi sunt aşteptaţi şi foarte mulţi turişti britanici
 

×
Subiecte în articol: St Patrick’s Day irlandezi sarbatoare