x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iubiti-va mult!

Iubiti-va mult!

de Miruna Mihalcea    |    17 Iun 2005   •   00:00
Iubiti-va mult!

Casa, masa si safe sex

E atunci cand ai o relatie. Doar una. Chestie care te scoate din minti de fericire. Ai un inel si-un nume de la "sotu’" si-ti zici in sinea ta, satisfacuta, ca gata, te-ai realizat!

Pe aceasta cale, ii salut cu un respect deosebit, cu un respect care ma face sa duc chiar mana la chipiu de-atata respect, pe cei care s-au realizat, nenica, au nevasta, copil, casa, masa si masina si fac "safe sex". Ii respect pentru ca ei exista si pentru ca daca n-ar fi fost ei, sa-mi atraga atentia, as fi trait cumplita impresie ca dragostea pe lumea asta e mult mai complicata decat pare. Precum si sexul.

CARE ESTE. In netarmurita lor multumire sufleteasca si revolta fata de dragostea complicata care ne da tarcoale, m-au trezit la splendida realitate: exista o iubire cuminte, ordonata, regulata, rutiniera, dar cu atat mai valoroasa, pentru ca este. Spre deosebire de zvapaiata dragoste cu nabadai, iubirea asta freudiana de aproapele tau de sex opus e de-a dreptul sublima. Pentru ca ea asigura o doza stabila de hormoni si totodata reprezinta calea sigura spre acceptare sociala. Plus ca vindeca si frica de-ntuneric, pe care, nu--i asa, o resimtim cu totii la un moment dat in viata noastra. Pai, cand mi ti se napusteste o data "dragul de el", in izmenele lui cu picatele, alea cumparate cu mult drag de "pisi" a lui, cand erau la superoferta, ca altfel trebuia sa mai astepte, ca nu erau bani si de izmene, si de bere pentru meci si ea, vai, l-a coplesit pe el cu atata-ntelepciune intr-ale gestionarii bugetului gospodariei, cum atunci sa nu se-nspaimante intunericu’ de izmenele lui "rationale" si de vocea lui groasa de barbat la casa lui, gata oricand sa-si puna pregatirea fizica in competitie pentru bunastarea psihica a nevestei lui cu frica de-ntuneric… Aplauze!

CEI MAI BUNI PRIETENI. Cum de n-or fi vazut unii cat e ea de buna, dragostea conjugala?! Cum e ea liantul social cel mai de pret, cum naste ea cele mai durabile prietenii. Daca-i intrebi, multi dintre cei care-au trecut pe la biserica iti spun ca pentru ei, sotia este cea mai buna prietena. Iu-piii! Ti se umezeste pupila de emotie, nu alta! Atata doar ca, ma-ntreb si eu umil, or exista si oameni care, Doamne pazeste!, sa vrea altceva decat prietenie? Ei la cine sa apeleze, saracii de ei? Sau prietenia asta sincera tine, la o adica, loc si de orgasm, de-o plimbare-n Herastrau, de-o acadea si de-un bilet la "Faithless"?!

DUCA-SE RESTAURANTUL, AVEM BUCATARIE! Ce frumos, da’ ce frumos! O reala desfatare sa te lovesti nebunatic de coapsa sotului, prin bucatarie, ca n-ai loc s-ajungi la frigider. E totu-n regula, pentru ca el n-o sa te-azvarle cat colo, dornic de zbenguiala, pentru ca el e rational si stie ca tu ai treaba. Stie cat iti place tie sa te-afumi in bucataria mica, dar plina de inspiratie gastronomica si de liniste sufleteasca. El stie cat esti tu de atenta la igiena si de-aia n-ar indrazni in veci sa te scoata la masa, in oras, unde n-ai nici un control asupra curateniei si-a procentului de colesterol din uleiul folosit la prepararea dezmatului culinar. Bravo, esti baiat de baiat, se vede c-o iubesti pe nevasta-ta!

PARTEA BUNA. Toti ajungem acolo la un moment dat. Tuturor ne e frica de-ntuneric si cautam zmeul nostru viteaz care sa ne vindece inhibitia. In special de la vreo 30 de ani incolo, incepem sa prospectam bursa de valori "serioase". Cautam baietii si fetele cu potential, care vor sa se-aseze. E momentul crucial cand ne despartim de pasiune si cautam cu infrigurare siguranta, domnule, siguranta! Si ne uitam piezis la "copiii" astia, care n-au inteles inca valoarea incontestabila a sexului fara prezervativ, a sexului, nu-i asa, "sigur"! Iar de prezervativ nu mai ai nevoie, la fel cum nu mai simti impulsul imperios de-a fereca usa de la buda… Vorba lu’ Mircea Radu, iubiti-va mult!

SEXISME

Suparat sunt, doamne, suparat!

M-am tot gandit, m-am razgandit, m-am scarpinat vanjos dupa ureche, mi-am facut chiar si-un ceai cald de musetel si tot n-am reusit sa-nteleg de ce e Adonis nefericit.

Vai, ce mi se mai rupe… inima cand vad cati Adonisi se revarsa ostentiv pe hartia glossy a revistelor care-i promoveaza pe acesti bieti "fotomodei". Cat se chinuie bietii micuti ca s-arate fetelor excitate ce bine dau ei in chiloti, cu mana la rusine! Cica ne incita. Ca si cum noi am fi un mare cotet de gaini ametite, care nu mai dam randament la productia de oua daca nu ne-arata ei ce-ascund timid intre palmute…

Mi-i si inchipui pe razgaiati cum chicotesc la sedinta foto, in fata fotografului (asta chiar ca-i un martir), imaginandu-si cate puicute rebele n-o sa mai doarma noaptea rasfoind revista sub cearsaf, vaicarindu-se cot la cot cu Iglesias-ul din surdina si suspinand dupa preafericitul Adonis care are iaht si vila, fibra pe el cu caru’ si celular care suporta MMS-uri.

Si totusi, micul Adonis e trist. A descoperit cu uimire ca pe fetele dragute le lasa complet reci o pereche de muschi insensibili, cocotati pe catargele revistelor, daca gurita lui ca o cireasa coapta nu e-n facultati s-articuleze si cateva vorbulite. Si daca se poate, vorbulitele cu pricina sa aiba si-un sens acolo, cat de saracut.

P.S.: Adonis e orice ridicol care sta la poza si-si raspandeste numarul de mobil ca epidemia microbii. E orice increzut care-si inchipuie ca daca-si afiseaza pudic rusinea, un harem autoconstituit o sa-l intampine oriunde l-ar purta pasii lui semeti. Cand colo, pedeapsa lui Adonis fuse cruda: fetele pupa-n bot broscuta cea urata, in timp ce printul e ocupat cu sedintele foto…
×