x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jolie-Pitt: un milion de dolari pentru o operă de Bansky

Jolie-Pitt: un milion de dolari pentru o operă de Bansky

de Jurnalul National    |    13 Oct 2007   •   00:00

Angelina Jolie şi Brad Pitt, care, sunt şi mari amatori de artă, au achiziţionat căteva lucrări de Banksy, un celebru artist contemporan, pe care au plătit un milion de dolari

Actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt, care, in afară de pasiunea pentru copiii orfani mai sunt şi mari amatori de artă, au achiziţionat căteva lucrări de Banksy, un celebru artist contemporan, pe care au plătit un milion de dolari, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

La licitaţia de artă contemporană care a avut loc la Londra au participat multe celebrităţi, printre care s-au numărat Dennis Hopper, Ashley Olsen, Paul Young şi Sean Pertwee.

Alături de lucrări de Banksy, specializat in "street art" ("arta străzii"), care combină tehnicile graffiti şi stencil, la licitaţia care a avut loc la Galeria Lazarides din Soho au mai fost văndute lucrări ale altor celebri artişti contemporani, printre care s-a numărat şi Damien Hirst, Basquiat şi Andi Warhol.

Preţul total al operelor văndute a atins 10 milioane de lire sterline (14,3 milioane de euro).

Cuplul Jolie-Pitt a achiziţionat lucrările prin intermediul unui reprezentant.

Comerciantul de artă Steve Lazarides este celebru pentru promovarea artei contemporane britanice la Hollywood. In vară, in urma unei licitaţii organizate de acesta la Los Angeles, căteva lucrări de Banksy au fost văndute in doar două ore cu suma totală de 3,2 milioane de lire sterline (4,5 milioane de euro).

"Ei au bani şi nu doresc neapărat să ii cheltuiască pe lucrări de Picasso doresc să aibă ceva care să se potrivească vieţilor, timpului şi culturii lor", este de părere Lazarides.

×
Subiecte în articol: magazin