x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun JURNALUL UNUI ROMÂN SĂRAC. De ce vreau să-mi schimb furnizorul de cablu

JURNALUL UNUI ROMÂN SĂRAC. De ce vreau să-mi schimb furnizorul de cablu

de Luiza Moldovan    |    31 Mai 2013   •   13:41
JURNALUL UNUI ROMÂN SĂRAC. De ce vreau să-mi schimb furnizorul de cablu

Vreau să-mi schimb furnizorul de cablu, pentru că furnizorul meu de cablu nu-mi dă desenele animate pe care le vreau eu. La furnizorul meu de cablu pe care-l am eu acum se dau toate canalele de desene animate posibile, numai JimJam nu! Odată am nimerit chiar şi ceva folcloric, că am auzit câteva acute ale unui speriat care făcea plei-bec şi râdea tâmpit în cameră. Adică LA cameră. Şi se ţinea de pieptarul ăla, sau cum îi zice, (că io m-am uitat mult, când am fost mică, la “Tezaur Folcloric”, şi cred că-mi aduc bine aminte) şi făcea stânga-dreapta din pişere. Foarte drăguţ. Deci.

Furnizorul meu de cablu mă obligă să mă uit la ce a zis el că e bine pentru mine iar dacă vreau să mă viciez cu un haş-be-o sau cu un discavări, zice că tre’ să mai scot bani din buzunar, că ăsta e alt pachet, mai super decât ce am eu şi că nu poate , chiar aşa, să dea cu discavăriu-n populaţie care cum vrea el. Ca la curve. Dacă mai vrei să mai vezi ceva, tre’ să bagi bani. Nu ştiu dacă Manele Teve am, pentru că nu m-am căutat niciodată la manele, da’ ia să caut acum, staţi puţin! N-am, dar am, în schimb, Magyar ATV şi Hora TV. Un prieten de-al meu, la fel de nemulţumit, ca şi mine, de RCS (căci despre el este vorba) cică s-a dus la Romtelecom şi că la Romtelecom a avut exact aceleaşi nemulţumiri ca la RCS, doar că la alte programe cu alte denumiri, dar cu aceeaşi ofertă. Adică, ce e Etno TV la unii, e Hora TV la alţii, ce e Manele TV la unii e Manele TV la toţi, mai puţin, se pare, la pachetul meu, care n-am avut inspiraţia să cer Manele TV şi uite că acum, dacă vreau să mă uit la Manele TV, pun pariu că mă pune nenea ăla, îl cheamă, să scot bani din buzunar!

Aş vrea foarte mult să-mi fac o poză lângă televizorul dat pe Manele TV şi io îmbrăcată în colanţi roz şi camera în care-mi fac poză să aibă mucegai pe pereţi şi să se vadă bine la poză treaba asta. Şi să mi se reverse burţile pe deasupra colanţilor. Şi să am şi un deget în gură. Şi poza asta să i-o trimit sărmanului ăluia, cum îl cheamă, dragă, şeful RCS, Zoly, sau cum i se zice, cu dedicaţie specială-lă-lă-lă, de la mine pentru el.

Dar ăsta e un deziderat pe care nu ştiu dacă mi-l permit, pentru că, sărmană cum sunt, n-am de unde să mai scot bani din buzunar şi pentru Manele TV (despre care am auzit că e foaaaaaaaarte căutat şi cerut de populaţia ţării). Poate că nu degeaba ne-am manelizat de tot. Poate că nu degeaba chiar şi televiziunile considerate serioase au dat-o pe arătura manelităţii, în căutare de cât mai mulţi tâmpiţi care să le facă cifrele mari. Poate că nu degeaba cetăţeanul de rând, când ajunge acasă, nu dă şi el, ca omu’, pe ştiri, să vadă ce s-a mai întâmplat  în jurul lui cât a fost plecat la job. Poate că tâmpitizarea societăţii ţine mai întâi de furnizorul tău de cablu decât de politicienii tăi. Că nu vreau să mă gândesc mai departe.

Citeşte mai multe articole pe aceeaşi temă.



×