x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La alţii! - Medic indian condamnat la inchisoare pentru o mita de 50 de centi

La alţii! - Medic indian condamnat la inchisoare pentru o mita de 50 de centi

04 Feb 2009   •   00:00

Un tribunal indian l-a condamnat pe un medic în vârstă de 75 de ani la închisoare pentru că a primit mită în valoare de jumătate de dolar în urmă cu un sfert de secol, au anunţat miercuri autorităţile.



Poliţia indiană federală l-a prins în flagrant pe Balgovind Prasad primind 25 de rupii (51 de cenţi) din partea unui măturător în 1985, pentru a elibera un certificat medical fals.

Cazul a trenat timp de mai mulţi ani, iar în cele din urmă Prasad a fost condamnat, în 1992, la un an de închisoare. Ulterior a fost însă eliberat, după ce a făcut recurs.

Marţi, o instanţă superioară din statul Bihar, estul Indiei, a redus sentinţa de un an la trei luni, argumentând că mita a fost prea mică, dar a dispus poliţiei încarcerarea medicului, întrucât acesta s-a făcut vinovat de comiterea infracţiunii de luare de mită.

'Cazul trenează de mult timp, iar suma primită drept mită a fost foarte mică, aşa că Prasad a sperat că va obţine o suspendare a executării pedepsei din partea curţii. Dar toate acuzaţiile împotriva lui au fost dovedite', a declarat procurorul Vipin Kumar Sinha.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: magazin