x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La revedere, Phil Collins!

La revedere, Phil Collins!

28 Apr 2005   •   00:00

MUZICA
Turneul de adio trece si prin Bucuresti

Phil Collins va concerta pe 30 octombrie, la sala Romaero din Bucuresti, in cadrul turneului mondial "First Final. Farewell Tour".

  • de SEBASTIAN S. EDUARD

  • Spectacolul face parte din turneul de adio al cantaretului si mai cuprinde, pe langa Romania, tari precum Croatia, R. Ceha, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Israel, Liban, Lituania, Rusia, Serbia & Muntenegru, Turcia si Emiratele Arabe Unite.

    PROIECT. Dorian Ciubuc, organizatorul evenimentului, a precizat ca pentru acest concert, care se vrea "cel mai mare proiect de sala organizat in Romania", intreaga arena va fi imbracata in panza, pentru a se asigura un sound cat mai bun. Vor fi construite doua tribune, pe lateralele salii, cu o capacitate de 2.000 de locuri, iar restul de 6.000 de locuri vor fi in picioare. Pe scena mobila, cu platforme, va fi amplasat un ecran de 162 mp. Pe scena, Collins va fi acompaniat de 15 muzicieni.

    HITURI. Din spectacol nu vor lipsi hit-urile cantaretului: "You Can’t Hurry Love", "Against All Odds", "Easy Lover", "One More Night", "Groovy Kind Of Love", "In The Air Tonight", "Another Day In Paradise", "Sussudio", "Dance Into The Light" sau "You’ll Be In My Heart" - piesa scrisa de Collins pentru coloana sonora a filmului de animatie "Tarzan" (Disney), cu care a castigat un Oscar, un Grammy si un Glob de Aur. Pretul biletelor variaza intre 1.295.000 de lei si 4.495.000 de lei.

    BIOGRAFIE
    Phil Collins s-a nascut intr-o suburbie a Londrei, in 1951. El si-a inceput cariera ca tobosar. In 1970, s-a alaturat trupei Genesis, care era in cautarea unui tobosar si a ramas in spatele tobelor timp de cinci ani. Cand Peter Gabriel, liderul trupei Genesis, a parasit trupa, Collins a ajuns in fata microfonului si a adus trupei o faima pe care Gabriel nu a reusit sa i-o asigure niciodata. In paralel cu activitatea din cadrul grupului, Collins a imbratisat si o cariera solo, "Face Value" fiind albumul sau de debut solo, lansat in 1981. Au urmat apoi albume solo precum "Hello, I Must Be Going" (1982), "No Jacket Required" (1985), "…But Seriously" (1989), "Both Sides" (1993). In 1996, Collins si-a anuntat plecarea din Genesis, dupa 26 de ani alaturi de trupa. Collins a lansat apoi albumele "Dance Into the Light" (1996), "Best Of" (1998), "A Hot Night In Paris" (1999) etc.

    MUSIC OUT

    Rona in turneu

    Neobisnuitele acorduri electro-tiganesti ale Ronei Hartner (de pe albumul "Boum Ba Clash", lansat in Franta pe 11 aprilie) vor ajunge cat de curand si la Bucuresti. Rona se afla momentan intr-un turneu de promovare prin Europa, alaturi de DJ Click. Albumul (14 piese), reprezinta o preluare si mixare a unor melodii tiganesti pe ritmuri moderne. Unele dintre materialele audio sunt cunoscute si romanilor: "Sticle goale cumpar", "Soro lume", "Inel, inel de aur".

    Legenda "roots" dispare

    La doar 46 de ani, legenda raggae Junior Delgado a incetat din viata. El se afla la Londra, unde era stabilit de multi ani, iar moartea sa i-a luat prin surprindere pe apropiati, mai ales ca artistul nu suferea de nici o boala. Peste 30 de ani de cariera, hit-uri precum "Sons of Slaves", "Ragamuffin Year" sau "Away With Your Fussing And Fightingz", ca sa nu mai punem la socoteala ca Delgado a fost cel care adus pe scena muzicii internationale stilul "roots".

    Donatii

    Rolling Stones, The Beatles, AC/DC, Ozzy Osbourne, Metallica, Pearl Jam, U2 si Red Hot Chilli Peppers isi doneaza chitarile, albumele si vestimentatiile Fundatiei "Save the Earth Foundation’s Earth Day", in cadrul unei licitatii care a inceput pe 23 aprilie. Grupaj realizat de Raluca Grintescu
    ×
    Subiecte în articol: collins