x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lista neagră

Lista neagră

06 Iul 2007   •   00:00

Numele lui Paul Verhoven, regizor, este legat in primul rănd de filmul "Basic Instinct". De data aceasta aveţi ocazia să vedeţi un cu totul altfel de film. "Lista neagră" a intrat acum şi in cinematografele din Romănia.

Regizorul lui Basic Instinct revine cu un thriller de război

Numele lui Paul Verhoven, regizor, este legat in primul rănd de filmul "Basic Instinct". De data aceasta aveţi ocazia să vedeţi un cu totul altfel de film. "Lista neagră" a intrat acum şi in cinematografele din Romănia.

Fiindu-i distrusă ascunzătoarea de o bombă rătăcită, frumoasa căntăreaţă evreică Rachel Stein se decide, alături de alţi evrei, să traverseze Biesbosch pănă in sud, intr-o zonă a Olandei deja eliberată. Cu toate acestea, barca lor este interceptată de o patrulă germană, şi toţi refugiaţii sunt ucişi. Numai Rachel supravieţuieşte.

IN REZISTENŢĂ. Ea se alătură rezistenţei sub numele de Ellis de Vries, se imprieteneşte cu ofiţerul german al SD, Müntze. El este foarte interesat de persoana sa, oferindu-i un loc de muncă. Intre timp, rezistenţa incropeşte un plan pentru a elibera un grup de luptători partizani ce fuseseră luaţi captivi. Planul este trădat şi se sfărşeşte jalnic. Atăt rezistenţa, căt şi germanii o acuză pe ea. Este nevoită, incă o dată, să se ascundă, alături de Müntze. Impreună aşteaptă sfărşitul războiului.

THRILLER. "Lista neagră" este un thriller de acţiune, inspirat din fapte reale. Gerard Soeteman şi regizorul Paul Verhoeven au lucrat 20 de ani la scenariul pentru acest film, marcănd intoarcerea lui Verhoeven in Olanda. Insuşi Verhoeven a adunat şi citit peste 700-800 de documente din diverse arhive ale lumii.

Actorii principali ai acestei co-producţii europene, in mare parte prezentată in olandeză, puţin in germană, engleză şi ebraică, sunt Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn, Christian Berkel şi Waldemar Kobus.

Lista neagră a beneficiat de un buget de peste 17 milioane de euro şi a avut diverse locaţii de filmare din Haga, Giethoorn, Biesbosch, in studiourile Babelberg, in Berlin şi in Israel.

Video&DVD

MUZICA ŞI VERSURILE. Trecut de prima tinereţe, un compozitor (Hugh Grant) are doar două zile pentru a crea un hit pentru una dintre admiratoarele sale. Nu a scris un vers in viaţa lui, insă increzător se pune pe treabă, ajutat de o tănără (Drew Barrymore) pentru care cuvintele şi versurile n-au nici o taină.
De aici pănă la crearea unui căntec de dragoste şi pănă la iubirea adevarată nu mai este decăt un pas...

CURIERUL MORŢII. David Glover (Drew Fuller) este un tănăr care lucrează pe post de curier la firma unchiului său "Berling Express". Intr-una din zile, in timp ce livra nişte comisioane, David se trezeşte in maşină cu o femeie care pretinde că este poliţistă, obligăndu-l să ajungă la o destinaţie unde are loc un schimb de focuri.

Comisionarul incearcă să o ajute, dar ajunge să fie el insuşi confundat cu un criminal plătit. In această situaţie, David trebuie să scape de sub urmărirea poliţiei şi să prindă adevăratul asasin, care intenţionează să ucidă singurul martor al unei crime de o brutalitate ieşită din comun.

×
Subiecte în articol: film