x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Londra/ Taxa pentru poluare pune stăpânire şi pe englezi

Londra/ Taxa pentru poluare pune stăpânire şi pe englezi

de Corina Andriuta    |    04 Feb 2008   •   00:00
Londra/ Taxa pentru poluare pune stăpânire şi pe englezi

13:02 • Din 4 februarie autorităţile de la Londra introduc un impozit special pentru mijloacele de transport mai ales pentru maşinile de provenienţă străină, care nu corespund normelor europene în ceea ce priveşte poluarea, informează dni.ru. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu poate dormi liniştit. Nu este singurul şef de guvern, care nu respectă normele europene în ceea ce priveşte înmatricularea de autovehicule

Din 4 februarie autorităţile de la Londra introduc un impozit special pentru mijloacele de transport mai ales pentru maşinile de provenienţă străină, care nu corespund normelor europene în ceea ce priveşte poluarea, informează dni.ru. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu poate dormi liniştit. Nu este singurul şef de guvern, care nu respectă normele europene în ceea ce priveşte înmatricularea de autovehicule.

 

TAXE. Autobuzele şi tirurile trebuie să corespundă anumitor standarde de poluare, iar cele care nu corespund acestor standarde vor plăti zilnic o taxă de 200 lire sterline. Măsurile au fost luate pentru a reduce poluarea mediului înconjurător şi pentru a mări calitatea sănătăţii şi a vieţii locuitorilor din Londra, cunoscut fiind faptul că Londra este cel mai poluat oraş din Marea Britanie. Acest impozit va fi introdus treptat, pentru diversele tipuri de mijloace de transport. Primele pe listă vor fi maşinile de mare tonaj, care vor plăti acest impozit, după care vor fi buni de plată cei care deţin auzobuze, iar în 2010 vor fi introduse în nomenclator şi microbuzele. Excepţia se va numai dor autovehiculele militare, maşinile de epocă şi tehnica agricolă în caz de necesitate.

 

×
Subiecte în articol: magazin