x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Loredana, artista-cameleon

Loredana, artista-cameleon

de Anca Nicoleanu    |    16 Dec 2010   •   18:03
Loredana, artista-cameleon
Sursa foto: Dana şi Stephane Maitecz/

142935-03-11tv-22.jpgEşti o artistă cameleonică, sofisticată, deseori excentrică. De unde îţi iei energia şi ce te inspiră să fii întotdeauna perfectă pe scenă?

Inspiraţia se află în orice este viu şi îţi aduce emoţie. Eu, la rândul meu, sunt un trasmiţător. Retransmit aceste emoţii, le pun pe note sau pe versuri şi încerc să le dau mai departe celor pe care îi iubesc. Cred că reuşesc, pentru că, spre deosebire de oamenii care se blochează în ideologii şi re­guli, eu fac doar ceea ce mă face să mă simt bine. Astfel doresc să trăiesc şi să fac. So, I keep it cool. Şi mai cred că trebuie să ai curajul să descoperi şi să te laşi descope­rit. A cânta este un lucru extrem de intim; e ca şi cum îţi pui sufletul pe tavă în faţa a milioane de oameni pe care tu practic nu-i cunoşti, ca şi cum ai da totul înainte, fără să-ţi fie teamă că nu vei primi niciodată nimic în schimb. Cred că am reuşit să inspir generaţii la rând, şi asta e ce îmi doresc în continuare cel mai mult.

 

 Ai lansat de curând „Iubiland”, un album construit pe mostre de folclor adevărat. Care-ţi e cel mai drag cântec de pe albumul ăsta, cântec care te reprezintă cel mai bine ca femeie?

Absolut toate cântecele au poveştile lor şi mi-ar plăcea să avem timp o dată să vorbim de unde am plecat şi cum am ajuns la forma finală. La toate ţin la fel de mult. Le-am sădit, le-am udat şi acum vi le dăruiesc vouă, dragii mei.

 

Eşti primul artist din România care a susţinut un concert 3D. Primul care a dat un concert pe Facebook. Sunt doar două exemple recente. Ce „nebunie” ţi-ar plăcea să experimentezi în viitorul apropiat?

Cred că e superb şi onorant să fii deschizător de drumuri şi să stabileşti recorduri. Divertismentul a fost şi este mână în mână cu inovaţiile tehnologice şi s-a folosit de asta pentru a putea să câştige un public cât mai fidel şi cât mai mare. Tehnologia ne ajută să comunicăm mai uşor între noi şi să putem să ne expunem viziuni pe care cu doar câţiva ani în urmă nici nu le puteam visa măcar. Mi-a plăcut întotdeauna să fiu în avangardă şi să fiu în pas cu timpurile, aşa că cel mai probabil tot ceva legat de domeniul hi-tech voi încerca.

 

Nu demult ai declarat că ţi-ai dori să adopţi un copil. Ai început demersurile sau te-ai răzgândit?

Mai întâi trebuie să găsim numitorul comun sau soluţia cea mai rapidă şi bună pentru toată lumea. Este o decizie extrem de importantă şi nu vrem să ne grăbim.

 

Se apropie Sărbătorile. Ce-ţi aminteşti legat de Crăciunul din copilărie?

 Bunicii mei şi colindatul, colacii, merele şi nucile pe care le primeam şi cum veneam cu picioarele bocnă după ce colindam tot satul.

 

Cum petreci Crăciunul?

Voi fi acasă alături de familie şi de prieteni! E sărbătoarea cea mai aşteptată dintre toate! Cu cele mai multe surprize pentru toţi, de la mic la mare!

×
Subiecte în articol: fun