x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Machiaj de toamnă

Machiaj de toamnă

28 Aug 2009   •   00:00
Machiaj de toamnă
Sursa foto: Marius Bărăgan/

După o vară călduroasă în care ne-am expus la soare, tenul se poate deshidrata dacă nu-l îngrijim cum trebuie. Mai mult, se apropie sezonul rece şi atunci pielea are nevoie de o atenţie specială, ca să nu aibă şi mai mult de suferit din pricina temperaturilor scăzute.

Astfel, pe lângă creme, trebuie folosite şi măşti care să revigoreze şi să hidrateze tenul. Înainte de aplicarea acestora este indicat şi un scrub delicat, pentru îndepărtarea celulelor moarte.

CULORI
Şi dacă am urmat toţi aceşti paşi, mai lipseşte un machiaj adecvat pentru un look desăvârşit. Trebuie să ştiţi că în această toamnă se poartă culorile puternice precum albastrul electric, movul şi chiar galbenul auriu. E drept că trebuie să ţineţi cont şi de culoarea şi forma ochilor. Specialiştii de la Academia de machiaj Giulia Nahmnay şi Fleurimon Paris din Bucureşti recomandă pentru ochii de culoarea albastră nuanţele de maro, portocaliu, roz, lila, gri. Pentru cei căprui se potrivesc foarte bine auriul, albastrul, rozul, movul, kakiul şi verdele. Dacă sunteţi posesoarele unor ochi verzi, atunci machiajul trebuie făcut în nuanţe de maro roşcat, roz, auriu sau mov.

FORME
De asemenea, în cazul ochilor mici, trebuie folosite culori deschise, sidefate, care să dea un plus de luminozitate, în timp ce pentru ochii mari sunt indicate nuanţele închise, mate, pentru a induce un efect de micşorare. Ochilor apropiaţi li se vor aplica farduri deschise în interior şi se va accentua unghiul exterior, prelungind cât mai mult spre tâmple pentru a da efect de extindere. În cazul ochilor depărtaţi se va proceda invers.

×
Subiecte în articol: life & style