x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Madrid - Poliţia a dispersat o manifestaţie... a poliţiştilor

Madrid - Poliţia a dispersat o manifestaţie... a poliţiştilor

de Jurnalul National    |    28 Sep 2007   •   00:00

Poliţiştii protestatari, imbrăcaţi in civil, au blocat circulaţia pe bulevardul Castellana, unul dintre cele mai aglomerate din capitala spaniolă. Alţi agenţi de poliţie, imbrăcaţi de această dată in uniformă, au fost obligaţi să-i disperseze pe colegii lor care protestau.



O manifestaţie la care au participat circa 500 de poliţişti, desfăşurată, joi, in centrul Madridului, a fost dispersată parţial de poliţie, potrivit presei spaniole, citată de AFP.

Poliţiştii protestatari, imbrăcaţi in civil, au blocat circulaţia pe bulevardul Castellana, unul dintre cele mai aglomerate din capitala spaniolă.

Manifestanţii au cerut mărirea salariilor, solicitănd sume mai mari decăt cele propuse de Ministerul de Interne, şi au scandat lozinci precum "Măinile sus, e un jaf armat !" sau "Zapatero (premierul spaniol) este un escroc".

Alţi agenţi de poliţie, imbrăcaţi de această dată in uniformă, au fost obligaţi să-i disperseze pe colegii lor care protestau.

Protestatarii au denunţat in special faptul că salariul lunar al unui poliţist este de numai 1.400 de euro, la Madrid, in timp ce alţi colegi de-ai lor, membri ai forţelor de poliţie autonome din Ţara Bascilor şi Catalonia au un salariu cuprins intre 1.700 şi 2.500 de euro.
  • Â Â Â Â Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin