x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marea Britanie: Spionii din dormitor

Marea Britanie: Spionii din dormitor

de Anca Aldea    |    27 Oct 2009   •   00:00

Spune-mi câte dormitoare ai ca să-ţi spun cine eşti şi ce prieteni ai. Nu, nu este o glumă, ci una dintre întrebările la care va trebui să răspundă, în 2011, fiecare locuitor al Regatului Unit al Marii Britanii.



Viaţa intimă a britanicilor va intra sub lupa autorităţilor peste doi ani, când insularii vor fi chemaţi la referendum. Alte întrebări cuprinse în chestionar se referă la potenţialii vizitatori pe care britanicii îi primesc peste noapte în casele lor, la numărul vorbitorilor de limbă engleză dintr-o locuinţă, la numărul de proprietăţi ale unei familii sau la provenienţa centralelor termice folosite în fiecare cămin.

Britanicii vor avea de oferit şi răspunsuri mai abstracte - de exemplu, să definească "identitatea naţională". Potrivit presei britanice, referendumul, care se organizează o dată la zece ani pentru a înregistra schimbările sociale şi demografice ale Marii Britanii, va avea loc la 27 martie 2011. Conservatorii spun că multe dintre întrebările incluse în chestionar nu fac decât să spioneze vieţile oamenilor şi susţin că, "doar pentru că Executivul are puterile legale de a pune astfel de întrebări, asta nu înseamnă că are şi dreptul să afle aceste răspunsuri".

×
Subiecte în articol: magazin