x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Medicul Morţii" a fost descoperit într-un cimitir din Cairo!

"Medicul Morţii" a fost descoperit într-un cimitir din Cairo!

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Feb 2009   •   00:00
"Medicul Morţii" a fost descoperit într-un cimitir din Cairo!

Cel mai căutat criminal nazist de război, Aribert Heim, a fost găsit în Egipt. Cunoscut sub numele de "Medicul Morţii", Heim se află îngropat, din 1992, într-un cimitir al săracilor din Cairo. Fostul medic al lagărului de la Mauthausen, dispărut din ţară în 1962, a trăit sub nume fals în Egipt şi s-a convertit la Islam, fiind răpus de un cancer intestinal.



ZDF - care şi-a desfăşurat cercetările în colaborare cu cotidianul american New York Times - a relatat că localizase un paşaport, o cerere de permis de sejur, date bancare, scrisori personale şi documente medicale (în total circa 100 de acte) care ar fi fost abandonate de Heim într-o valiză în camera de hotel pe care o închiriase sub numele de Tarek Farid Hussein. Fiul lui Aribert Heim, Ruediger Heim, şi alţi martori au recunoscut că fostul medic nazist şi Tarek Farid Hussein erau una şi aceeaşi persoană. Ruediger Heim a declarat că îşi vizitase tatăl cu regularitate la Cairo şi că l-a îngrijit după ce acesta a fost operat în 1990 de cancer, potrivit ZDF. Aribert Heim a fost înhumat într-un cimitir al săracilor din Cairo, unde mormintele sunt reutilizate după câţiva ani şi "există puţine şanse ca rămăşiţele acestuia să mai poată fi găsite", a adăugat ZDF, citat de Agerpres.

Fără a nega această posibilitate, vânătorul de nazişti Efraim Zuroff, director al centrului "Simon Wiesenthal", a declarat totuşi prudent că nu a văzut documentele respective, dar dacă autenticitatea lor va fi confirmată de experţi, revine poliţiei germane misiunea să depisteze filiera care l-a ajutat pe criminalul de război nazist să se sustragă sancţiunilor justiţiei. El şi-a exprimat scepticismul în faţa acestei triple absenţe - a cadavrului, a mormântului şi a unor teste ADN - care să confirme decesul "doctorului morţii". Născut în 28 iunie 1914, la Radkersburg /Austria/, Aribert Heim a intrat în Partidul Naţional-Socialist Austriac în 1935, cu trei ani înainte de anexarea Austriei de către Germania nazistă. El s-a înscris apoi în trupele Waffen SS şi a servit ca medic în lagărul de concentrare de la Mauthausen, în apropiere de Linz /Austria/, unde a efectuat experienţe pe deţinuţi evrei, injectându-le soluţii letale în inimă pentru a constata care îi ucid mai rapid. În 1961, autorităţile germane au fost avertizate că Aribert Heim locuieşte la Baden-Baden şi au deschis o anchetă. Dar în septembrie 1962, când poliţiştii au vrut să-l aresteze, acesta nu se mai afla acolo, fiind - se pare - avertizat. El ar fi avut în prezent 94 de ani.

×
Subiecte în articol: lumea heim