x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mesajele lui Michael Jackson către sine

Mesajele lui Michael Jackson către sine

de Carmen Plesa    |    13 Sep 2009   •   00:00

Megastarul îşi lăsa singur bileţele, pe oglinda din baie, pentru a nu uita ce a are de făcut.



Mesaje ciudate scrise de Michael Jackson în ultimele sale ore de viaţă şi date acum publicităţii arată că starul avea o stare psihică cel puţin bizară înainte de a muri. News of the World a descoperit o serie de "dorinţe pentru lume" care au fost lăsate pe oglinda din baia starului.

BILEŢELELE DIN BAIE

Mesajele scrise pe post-it-uri şi bucăţi de hârtie arată că Michael încerca într-un fel să-şi învingă ameţeala provocată de medicamente şi să se concentreze asupra concertelor pe care trebuia să le susţină. Într-unul dintre mesaje cântăreţul se atenţiona singur să nu uite să includă unul dintre marile sale hit-uri în concertele care ar fi trebuit să urmeze. Prietenii lui Michael cred că acesta folosea mesajele ca să-şi ridice moralul pentru repetiţiile din săptămâna morţii sale. "Aceste bilete arată că Michael a fost optimist până în ultimul moment, dar şi ce ameţeală trebuie să fi fost în mintea lui, dacă a luptat să se concetreze până în ultimul moment."

Primul bilet, lipit în partea dreaptă a oglinzii sale cu ramă de aur, spune: "Sunt atât de recunoscător pentru că sunt ca un magnet pentru miracole". Prietenii cred că biletul arată că Jacko deja încerca să caute ajutor ca să învingă dependenţa sa de medicamente. Expresia "magnet pentru miracole" este utilizată în programele americane de recuperare după alcoolism, de către cei care încearcă să-şi recâştige respectul de sine. Joan Hangarter, autor american şi gazda unui talk show, care a lansat expresia şi a scris şi o carte numită "Clubul făcătorilor de miracole", crede că, cu cât o spui mai des, cu atât lucrurile îţi vor merge mai bine. În cel de al doilea bileţel, lipit la capătul oglinzii, cu un scris mare, Michael nota: "Dragoste, niciodată violenţă". Iar dedesubt, cu un scris mai mic, a adăugat: "Aminteşte-ţi de frumoasa promisiune a zilei de mâine". Un prieten al lui Jacko le-a spus spus jurnaliştilor: "Cred că arată cât de optimist a fost Michael până la sfârşit. Era un om cu un caracter atât de frumos, care vedea partea bună din fiecare. Acest bilet despre un viitor frumos e foarte trist, pentru că arată că spera într-o viaţă fericită şi plină de succes". În cel de al treilea bileţel lipit pe un post-it galben are scris pe el: "Să cânţi «We are the world» în concert".

Mesajul se referă la hitul de succes înregistrat împreună cu Lionel Ritchie în 1985, în scopuri caritabile. În al patrulea bileţel, scris pe un post-it albastru, scrie: "Sună-l pe Temperton" şi se referă la compozitorul şi producătorul britanic Rod Temperton (62 de ani), care a participat la compunerea mai multora dintre cântecele lui Jackson, între care Thriller şi Rock With You. În baie mai era o carte de vizită a managerului Tohme Tohme, care trebuia să-i amintească numărul de telefon al acestuia. Prietenul lui Jacko spune că ultimele două bilete arată cât de fragilă era starea psihică a starului. "Este îngrijorător că trebuia să scrie bileţele pentru lucruri atât de normale, atât timp cât el repeta pentru turneu. Şi ar fi trebuit să aibă numărul lui Thome în telefon, de ce ar fi avut nevoie de o carte de vizită care să i-l amintească?", a declarat prietenul lui Jacko. "Dar drogurile pe care le lua în mod clar aveau un impact foarte mare asupra minţii şi memoriei lui", a mai completat acesta. Lângă oglindă mai era desene trimise de un fan, iar într-o parte - aparatul de ras electric, băgat în priză, alături de o vază cu flori albe. Alte bileţele găsite anterior în dormitorul său arătau obsesia lui Michael pentru copii. Pe bileţelele lipite de televizor şi de un ornament al patului scria "Copiii sunt drăguţi!" şi "Copii sunt incocenţi". Lângă baie este dormitorul pentru oaspeţi, unde medicul Conrad Murray a petrecut 25 de minute încercâd să-l resuciteze - mai întâi în pat, apoi pe podea, după ce lui Michael i s-a făcut rău.

×
Subiecte în articol: magazin