x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Miss Italia", de 70 de ani

"Miss Italia", de 70 de ani

de Carmen Plesa    |    17 Sep 2009   •   00:00

"Miss Italia" a sărbătorit în această săptămână 70 de ani de existenţă şi se poate lăuda că nu le-a încoronat pe multe dintre stelele de cinema care au participat la concurs.



Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Stefania Sandrelli, Maria Grazia Cucinotta, Anna Falchi sunt doar câteva dintre frumoasele marelui ecran pe care se poate lăuda concursul "Miss Italia" că le-a avut drept concurente, dar nu şi câştigătoare, de-a lungul celor 70 de ani de existenţă, pe care tocmai i-a împlinit săptămâna aceasta. Câştigătoarea din 2009 este Maria Perossi, o calabreză în vârstă de 18 ani, care a fost ironizată pe durata concursului pentru greşelile de gramatică pe care le făcea.

ISTORIE

Concursul de frumuseţe italian a debutat în presa scrisă, în 1939, sub numele "Cincii mii de lire pentru un zâmbet" şi cu sponsorizarea unui producător de pastă de dinţi. În timpul războiului, soldaţii luau cu ei ziarele în care apăreau pozele concurentelor şi le scriau acestora scrisori romantice, scrie La Stampa. În 1987, Mirka Viola a fost detronată pentru că s-a dovedit că era mama unui copil de 2 ani. În 1990, la concursul "Miss Italia" au fost abolite "măsurile". În 1996 a fost aleasă prima Miss Italia de culoare, frumoasa de origine dominicană Denny Mendez.

×
Subiecte în articol: magazin