x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Monden - Julea face case pentru pitici

Monden - Julea face case pentru pitici

de Adriana V. Paduraru    |    30 Iun 2006   •   00:00
Monden  -  Julea face case pentru pitici

Analistul "Saptamanii nebune" de la Prima TV, Augustin Julea, are o noua pasiune: olaritul. "Este foarte placut sa prelucrezi lutul. E ca o plastilina care capata diverse forme sub mana ta. Iar cuptorul te duce cu gandul la brutarie. Niciodata nu mi-am inchipuit ca voi trai aceste senzatii", a explicat Augustin. Impreuna cu un amic, Sergiu Lalut (nume predestinat, am putea spune), Julea a realizat o colectie de jardiniere intitulata "Ville des fleurs". Sub indrumarea lui Sergiu, "ceramist cu patalama", intr-un micut atelier se realizeaza ghivece in forma unor casute ce respecta arhitecturile existente in Germania, Olanda, Belgia sau Anglia.

"Ne-am saturat sa-i asteptam pe guvernanti sa ne bage in Europa, asa ca am hotarat sa aducem noi Europa in Romania", si-a motivat initiativa vedeta Prima TV. Cei doi intreprinzatori s-au mobilizat si au plecat in cautarea argilei numai buna pentru transformarea in ghivece-casute. Si au gasit-o tocmai in Ardeal, pentru ca "in sud nu prea e bun pamantul". Dar de ce tocmai casute? "Pai, altceva fac toti, de la chinezi la pitici. Iar noi am hotarat sa facem casute pentru piticii strazii, pe care-i vezi pe la toate colturile. Ideea noastra este originala si am inregistrat-o la OSIM", a adaugat glumind Julea. Procesul tehnologic este destul de complicat, de la modelarea lutului si pana la produsul finit putand trece chiar o luna. Tocmai de aceea pretul unui ghiveci porneste de la 20 de euro, ajungand la 150.

Issa de la Elegance comunica doar prin PR


Moda PR-ului a fost adoptata si de catre cantaretii nostri. Asa se face ca Issa, fosta iubita a lui Costi Ionita, nu mai vorbeste cu reprezentantii mass-media decat prin intermediul specialistului in comunicare. Chiar daca pe plan muzical despre Elegance nu s-a mai auzit mare lucru, mai nou, trupa are un specialist in Relatii Publice. "Am nevoie mai intai de acordul PR-ului meu, altfel nu-ti pot spune nimic. Trebuie sa stabilesti cu el, inainte, despre ce vom vorbi. Stii, asta este noua politica a trupei noastre", ne-a declarat blonda de la Elegance. (Adrian Vaduva)

×