x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moştenirea lui Elvis, la licitaţie

Moştenirea lui Elvis, la licitaţie

de Anca Aldea    |    14 Oct 2009   •   00:00

Toamna aceasta se anunţă bogată pentru fanii regelui muzicii rock'n'roll. Luna trecută, proprietarul casei pe care Elvis Presley a transformat-o în 1967 în cuibuşor de nebunii pentru soţia sa, Priscilla Beaulieu, renunţă la reşedinţă contra sumei de 6,5 milioane de dolari.



Dennis McLemore şi fraţii săi, care au cumpărat locul în 1979 şi l-au transformat într-o crescătorie de vaci, vor ceda drepturile de proprietate asupra fermei de 630.000 de metri pătraţi de la Horn Lake, Mississippi. Proprietatea include, pe lângă reşedinţa propriu-zisă, o casă mai mică, denumită "Cuibuşorul de nebunii pentru luna de miere", precum şi un lac.

Cei care nu-şi permit să cheltuiască milioane de dolari pentru un suvenir cu marca Elvis sunt invitaţi peste câteva zile la Chicago, pentru a licita pentru ceva mai rezonabil ca preţ... o şuviţă din părul lui Elvis. Smocul, scrie presa americană, provine de la o frizerie unde s-a tuns artistul, în 1958, la începutul stagiului militar. Şuviţa face parte dintr-o colecţie de 200 de obiecte - haine, cărţi poştale, eşarfe care nu au fost spălate niciodată, viniluri, păpuşi înfăţişându-l pe Elvis - care au aparţinut direct sau indirect cântăreţului.

Colecţia s-a aflat până în 1980 în posesia unui anume Gary Pepper, preşedintele unuia dintre primele fan-cluburi Elvis din întreaga lume. Pepper l-a cunoscut pe artist, ba chiar au fost prieteni, dovadă stând numeroasele fotografii cu cei doi găsite în casa fanului. După moartea lui Pepper în 1980, colecţia a ajuns pe mâinile unei asistente medicale, care acum a decis să vândă obiectele.

Un reprezentant al Casei de Licitaţii Leslie Hindman din Chicago susţine că nu a fost făcut testul ADN pentru mostra de păr. El a adăugat că nici Pepper nu a povestit nimănui cum a intrat în posesia şuviţei de păr atribuită lui Elvis, dar asistenta moştenitoare susţine că părul a apărut în colecţia lui Pepper în anul 1958. Potrivit experţilor, şuviţa ar putea fi vândută pentru 8.000-12.000 de dolari, cu mult mai puţin decât vasul împletit din părul lui Elvis şi vândut în 2002 cu 115.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: magazin