x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Colectie Universal

Muzica - Colectie Universal

de Alex Revenco    |    25 Aug 2006   •   00:00
Muzica - Colectie Universal

Promotie: CD-uri originale cu 29,9 RON

Promotie: CD-uri originale cu 29,9 RON

Pana nu demult, piata muzicala autohtona propunea preturi prohibitive la CD-urile cu muzica internationala. Dar la initiativa managerului general, Ioana Fesnic, compania Universal Music Romania a pus de la inceput "piciorul in prag" si a lansat prima colectie "Special pentru Romania". Eforturile echipei din Romania de a convinge "compania-mama" de necesitatea acestei schimbari au dus in cele din urma la o prima editie realizata exclusiv pentru un singur teritoriu.

MADE IN GERMANY. Colectia contine 11 titluri, cele mai recente CD-uri ale unor artisti de renume precum: Black Eyed Peas, Ronan Keating, Keane, Snow Patrol, Juanes, Andrea Bocelli, Nelly Furtado, Tokio Hotel si altii. Colectia se va imbogati permanent cu cele mai recente aparitii ale artistilor Universal, Bon Jovi sau Bryan Adams, urmand a fi "integrati" in curand. CD-urile din aceasta colectie sunt produse in Germania si respecta toate standardele de calitate ale unui produs international, realizat sub marca celei mai mari case de discuri din lume.

"Am considerat ca pretul pe care un roman ar putea sa il plateasca pentru un CD de top cu muzica internationala este 29,9 lei noi. Asa a luat nastere colectia Special pentru Romania"
Ioana Fesnic

SEMNALE EDITORIALE
Keane
"UNDER THE IRON SEA". Este cel de-al doilea album (aparut la Universal) al trioului britanic. Dupa cum se stie, primul disc Keane, "Hopes and Fears" (2004), a fost desemnat Disc de Aur in Statele Unite si (de opt ori!) Disc de Platina in Marea Britanie, cu vanzari de cinci milioane si jumatate de exemplare. Muzica noului album are in prim-plan pianul electric, sintetizatorul si chitara, iar sound-ul e situat intre Enigma, U2 si Queen. Primul single extras este "Atlantis", iar al doilea "Is It Any Wonder".


Angels and Airwaves
"WE DON’T NEED TO WHISPER". Albumul de debut ("Universal") al talentatului chitarist Tom DeLonge, cel care pana nu demult a fost compozitorul lui Blink 182, grup punk cu vanzari de peste 20 de milioane de discuri. La inceputul anului trecut, pe cand Blink 182 era intr-o perioada de pauza, Tom a decis sa puna pe picioare un nou grup. El i-a recrutat pe: chitaristul David Kennedy (Box Car Racer, precedentul proiect al lui DeLonge), basistul Ryan Sinn (Distillers) si tobosarul Atom Willard (Offspring).


Snow Patrol
"EYES OPEN". Comparat frecvent cu Coldplay, Snow Patrol compune (de departe) mai bine, dar nu se bucura nici la jumatate din succesul (sau incasarile) lui Chris Martin & Co. Acest (al patrulea) disc ("Universal"), produs de Garret Lee, este "considerat cel mai bun din cariera. Contine piese "foarte rock", texte dinamice si reprezinta o continuare a albumului precedent, "Final Straw" (2004), vandut in peste doua milioane de exemplare.


She wants Revenge
"SHE WANTS REVENGE". Discul de debut al acestui grup din Los Angeles, aparut la Universal. Format din Adam Bravin (aka DJ Adam 12) si Justin Warfield, trupa este incadrata in zona dark new wave, ducand mai departe genul muzical practicat de Joy Division, The Cure sau Bauhus. "She wants Revenge" a avut o ascensiune rapida, dupa (doar) trei concerte in orasul de bastina (Los Angeles), a fost programat pentru un turneu american (in doua etape), urmat imediat de un altul, in Marea Britanie.


×
Subiecte în articol: universal