x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Pearl Jam Redivivus

Muzica - Pearl Jam Redivivus

de Alex Revenco    |    12 Mai 2006   •   00:00
Muzica - Pearl Jam Redivivus

Al 8-lea disc de studio si un nou label

In anii ’90, muzica made in Seattle era dominata de Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains si Soundgarden. Chiar daca MTV-ul s-a concentrat doar asupra grupului Nirvana, Pearl Jam si-a dobandit altfel notorietatea. Albumul de debut, "Ten" (1991), de referinta pentru rock-ul modern, s-a vandut in 9,4 milioane de exemplare numai in SUA. Cvintetul a crescut si a ajuns faimos pentru ca a refuzat compromisul, a preferat sa-si pastreze integritatea decat sa castige popularitatea "maselor".

Fara gir din partea cuiva, fara videoclipuri, cu o "atentie" minima din partea mass-media, Eddie Vedder - super voce, Stone Grossard - chitara, Mike Mc Cready - chitara, Jeff Ament - bass si Matt Cameron - tobe au inregistrat albume experimentale, care nu erau pe gustul "majoritatii". Dar ii entuziasmau pe fanii formatiei, din ce in ce mai numerosi.

ROSKILDE 2000. Un punct de cotitura s-a produs in vara anului 2000, cand noua tineri au murit intr-o invalmaseala produsa la inceputul concertului Pearl Jam, ce marca finalul Festivalului Roskilde, din Danemarca. De atunci, grupul nu a mai cantat in Europa si trei ani mai tarziu a "divortat" de casa de discuri Epic. Noul album este intitulat Pearl Jam si marcheaza un nou inceput pentru Vedder & Co. Si mai mult, dupa concertul de la Londra (30 aprilie) formatia incepe in august primul turneu in Europa, dupa sase ani.

DISCURI PENTRU PLAYER
The Raconteurs
BROKEN BOY SOLDIERS. Este titlul albumului de debut pentru un adevarat supergrup al secolului al XXI-lea. Jack White - chitara, voce, claviaturi este liderul grupului White Stripe, Brendan Benson - chitara, voce, claviaturi este un apreciat compozitor si interpret din Detroit, iar Jack Lawrence - bass si Patrick Keeler - tobe alcatuiesc sectia ritmica a cunoscutului grup american Greenhornes. Cei patru sunt si prieteni pe deasupra, asa ca nu le-a fost deloc greu sa puna la cale inregistrarea acestui album cu 10 piese.


Music Inspired By Da Vinci
COMPILATIE. Realizata de artisti din intreaga lume, un proiect multinational la care au fost implicati diferiti compozitori din Olanda, Marea Britanie, Scotia. Cele 14 piese ale discului sunt o mixtura de muzica electronica si sonoritati clasice, compuse de Jan Kisjes, Brian McNeill, Alna Ward, printre altii. Temele de inspiratie graviteaza in jurul importantei universale a femeii, iar versurile sunt in engleza, franceza si latina. Morandi
MINDFIELDS. Contine 20 de piese, este considerat (de Roton) "un album la fel de reusit si de surprinzator ca «Reverse», un record pentru muzica romaneasca, unde majoritatea albumelor nu au mai mult de 10 cantece", iar primul extras, Falling Asleep, "e deja un mare succes asezandu-se confortabil pe primul loc in topurile de specialitate" Pe acest nou disc, ce va ajunge probabil de Aur, Moga si Randi au colaborat cu Smiley, Alexandra Ungureanu, Monica Anghel si altii.


N-eat Groove & Rocca
SCREAM. Nu e titlul unei noi serii din faimosul film horror, ci un single cu un altfel de sound si o alta atitudine, realizat de doi tineri muzicieni, binecunoscuti din alte proiecte: N-Eat Groove este Bogdan Popoiag, producator in Unu, si Rocca, nimeni altul decat solistul si liderul de la Firma. Trupa care a avut un debut in forta, promitator, si s-a "stins" prea curand. Discul contine si clipul cu acelati titlu, plus remix-uri semnate DJ Rhadoo, DJ Marika, DJ Pagal si Firma.


×
Subiecte în articol: pearl jam