x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nasa lu’ Partag

Nasa lu’ Partag

24 Mar 2005   •   00:00

VEDETE
Gabriela Cocu, balerina, actrita si om de circ

Probabil ca numele Gabriela Cocu nu va spune mai nimic. Daca va spunem insa ca ea a dat viata personajului "Nasa" din Vacanta Mare, lucrurile se schimba.

  • de ADRIANA PADURARU

  • Dupa ce am schimbat cateva vorbe cu Gabriela, am gasit o mare diferenta intre ceea ce am vazut cu totii la Nasa familiei Partag si omul din viata reala. Spre deosebire de personajul interpretat in "Leana si Costel", Gabriela este o persoana cu capul pe umeri, care a stiut mereu ce vrea de la viata. Pentru a fi sigura de succes, Gabriela nu se da in laturi de la nimic. De altfel, motoul dupa care se ghideaza este in totala contradictie cu aparenta fragilitatea fizica: "Daca e nevoie sa faci compromisuri, fa-le! Daca tii neaparat sa ajungi la un rezultat, fa tot ceea ce e nevoie pentru asta! Nu conteaza ca trebuie sa renunti la ceva, la care, intr-o alta conjunctura, nici macar nu ti-ar trece prin cap s-o faci. Daca la final ai obtinut ceea ce ti-ai dorit cu ardoare, considera ca pretul platit conteaza prea putin", a marturisit "Nasa". Ea a tinut sa sublinieze un lucru: majoritatea oamenilor face compromisuri, insa foarte putini dintre ei au curajul sa recunosca acest lucru.

    COPILARIE. Inca de cand era de-o schioapa, Gabriela a stiut ce vrea sa devina: actrita si balerina. "Mama m-a intrebat daca vreau sa fac balet si i-am spus da. Prin urmare, m-a trimis la liceul de specialitate din Targoviste. Profesorii Adrian si Georgiana Robus au fost cei care m-au invatat bazele baletului. Mai tarziu, tot ei au fost aceia care m-au indrumat catre Bucuresti. In ceea ce priveste actoria, cand eram mica incercam sa le imit pe toate protagonistele din muzicalurile vazute la televizor", a povestit "Nasa". Se poate spune ca anii copilariei Gabrielei nu se compara cu ai lui Creanga: "Cand faci balet nu prea ai timp de joaca. Cu atat mai mult cu cat nu am fost aproape de casa. Din clasa a IV-a am venit la Liceul de coregrafie din Bucuresti. A fost munca, munca, iar joaca foarte putina".

    ROLUL NASEI. Dupa terminarea liceului, pentru un an a fost balerina la Opereta, insa a realizat ca nu era ceea ce-si dorea cu adevarat. Asa ca s-a incris la Universitatea Ecologica, unde a studiat actoria. Primii trei ani i-a urmat aici, iar ultimul la Universitatea "Spiru Haret", unde i-a avut profesori pe Margareta Pogonat si Catalin Naum. Norocul a inceput sa-i surada viitoarei artiste. In anul doi de studiu a fost chemata la un casting pentru rolul Nasei din Vacanta Mare. "Spre norocul meu, am fost desemnata castigatoarea probei. Am simtit rolul ca mi se potriveste. De altfel, fiecare partitura reprezinta un pariu cu mine insami", ne-a spus Gabriela. Pe langa participarea la sitcom-ul "Leana si Costel", Gabi a avut acelasi rol si in "Garcea si Oltenii". O alta experienta care a adus-o si mai aproape de visul sau de a deveni celebra. Asa cum sunt idolii ei Meryl Streep, Adrian Pintea, Nicolas Cage sau Al Pacino.

    ANGLIA. Colaborarea cu "Vacanta Mare" s-a incheiat in martie 2004, cand s-a hotarat sa intre in lumea circului, in Anglia. "A fost o experienta grea si destul de obositoare, dar si placuta. Spun grea si obositoare pentru ca aveam doua spectacole pe zi, timp de o saptamana, dupa care ne mutam in alt oras. Intr-unele localitati terenurile erau accidentate, in altele erau noroaie si trebuia sa ne schimbam foarte des costumele. Partea placuta a fost aceea ca am vizitat Anglia, am facut cunostinta cu oameni cu un alt grad de cultura si civilizatie. Apoi, eu intruchipam niste animalute pentru a distra copiii. Nu pot spune ca am facut chiar actorie, dar eu imi inchipuiam ca sunt in fata aparatului de filmat si dadeam ce aveam mai bun. Sunt sigura ca aceasta experienta imi va fi utila in viitor, atat in meserie, cat si in viata. Poate un regizor va avea nevoie de o persoana care sa se priceapa la giumbuslucuri, dar sa fie si serios in acelasi timp", a spus "Nasa".

    EMOTII
    Cand am intrat in incaperea unde am stat de vorba cu Gabriela, aceasta s-a emotionat teribil. In acelasi loc era si Adrian Pintea. Mi-a marturisit ca el este idolul ei, inca din copilarie: "Cand l-am vazut aici am ramas uimita. Este o coincidenta impresionanta. Idolul meu a fost in comisia de absolvire. Idolul meu este acum la cativa metri de mine. Sunt foarte emotionata ca este aici. Cu el ar fi trebuit sa stati de vorba, nu cu mine".

    COMPROMIS
    Gabriela vrea din tot sufletul sa fie actrita. N-a avut insa norocul de a-si gasi un loc de munca in bransa. Isi doreste sa joace foarte mult la Teatrul "Bulandra", sala "Toma Caragiu": "Imi place enorm sala asta. As vrea sa fiu aici Nina din «Pescarusul» lui Cehov". Gabi a declarat ca nu stie daca va mai face circ: "Nu consider ca este ceva de mana a doua. A fost o experienta foarte placuta. Dar vreau sa fiu actrita". A facut insa un compromis. La ora la care dumneavoastra cititi aceste randuri, Gabriela este din nou in Anglia, intr-un turneu de 10 luni.

    AUTOCARACTERIZARE
    Gabriela se considera o peroana foarte retrasa. "Nu-mi place sa ies in evidenta. Este foarte adevarat ca pentru meseria de actor trebuie sa fii mai bagacios, dar eu nu pot. Am si pierdut in viata din aceasta cauza. In schimb, daca vreau sa fac ceva cu adevarat sunt foarte bataioasa", se autocaracterizeaza actrita. In ceea ce priveste viitorul in plan personal, Gabi se vede o familista desavarsita: "Visez sa am o casa mare si frumoasa, un sot bun si iubitor si doi copii. Noi am fost patru fete la parinti, asa ca as vrea sa am baieti".
    ×