x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nelly Loose

Nelly Loose

de Raluca Grintescu    |    15 Dec 2006   •   00:00
Nelly Loose

Un album punk-hop la care au colaborat nume grele. "Loose", cel de-al treilea album de succes, a fost numit pe de o parte dupa deciziile spontane si creative pe care le-a luat artista in timpul conceperii acestui disc.

Muzica
Un album punk-hop la care au colaborat nume grele. "Loose", cel de-al treilea album de succes, a fost numit pe de o parte dupa deciziile spontane si creative pe care le-a luat artista in timpul conceperii acestui disc si, pe de alta parte, dupa trupa TLC, pe care Nelly o admira tare mult, intrucat le considera pe membrele trupei "femei complete, care nu-si ascund sexualitatea". Patru single-uri de pe album au fost lansate, in premiera, in diverse colturi ale lumii: piesa reggaeton "No Hay Igual" (feat. Calle 13), piesa hip-hop "Promiscuous" (feat. Timbaland), pentru care a castigat premiul Billboard Music Award anul acesta, piesa latino "Te Busque" (feat. Juanes) si piesa dark-pop "Maneater".

PRODUCATORI. Pentru prima oara in cariera, Nelly a lucrat cu diversi producatori. "Sa lucrezi cu producatori noi e ca si cand ai incerca sa-ti cumperi haine noi pe care nu stii daca-ti vin bine decat atunci cand le probezi", spunea ea. Asa ca Furtado a plecat impreuna cu fiica ei la Londra, unde a lucrat cu Nellee Hooper, in Los Angeles, la Lester Mendez si Rick Nowels si in Miami, unde a colaborat cu Pharrell Williams, Scott Storch si Timbaland. Albumul, conceput in mare parte de Timbaland, expune experimentele cu care artista s-a jucat in crearea unui sound hibrid de R&B - hip-hop, un sound "suprarealist cu elemente teatrale imbibate cu muzica anilor ’80". Nelly il considera insa un album punk-hop. Nelly a recunoscut ca a fost influentata de muzica celor de la System of a Down, Death from Above - pentru sound-ul rock, cat si de Blondie, The Police, Madonna sau Prince. "Loose" este considerat a fi cel mai bun album de pana acum al artistei, urcand direct pe locul unu in SUA si Canada. "De fiecare data cand fac un album imi spun mereu ca e ultimul. Apoi ma ia valul si incep sa compun ce ma stimuleaza", marturiseste Nelly.

Una cu hip-hopu’. "Am o «relatie de dragoste» cu hip-hopul de foarte foarte multa vreme. Practic, de copil ascultam rapperi precum LL Cool J si Ice T. Pentru mine si prietenii mei devenise un stil de viata. Ma strecuram pe geam afara si mergeam sa-i ascult cum mixeaza la platane. De aceea, piesa «Loose» ma face sa-mi aduc aminte cu nostalgie de acea perioada. Intotdeauna m-am simtit bine in peisajul hip-hop. Asta este, de fapt, si esenta piesei «Loose». Hip-hopul ma prinde de minune!", spune Nelly.

Latura gay. Furtado are fani atat in randurile barbatilor, cat si in ale sexului slab. Artista a marturisit ca o atrag femeile, pe care le considera frumoase si sexy. "Am citit recent o carte despre medicina chinezeasca, ce vorbeste despre balanta bisexuala inerenta energiilor din om. Si, intr-un fel, are sens. Fiecare are atat o energie masculina, cat si una feminina. Cred in ceea ce a sustinut odata Kurt Cobain cum ca in final toata lumea este gay. Fiecare ar trebui sa aiba libertatea de a experimenta. Sunt de parere ca experimentele sexuale fac parte din istoria omenirii."

×
Subiecte în articol: nelly