x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Noi audieri in cazul Elodia

Noi audieri in cazul Elodia

de Jurnalul National    |    28 Noi 2007   •   00:00

Doi martori care se aflau in vizită la vecinii poliţistuliui Cristian Cioacă in noaptea dispariţiei soţiei acestuia, avocata Elodia Ghinescu, au fost audiaţi, marţi seara, la Parchetul de pe lăngă Tribunalul Braşov, ei mărturisind că atunci au auzit o bubuitură, "ca şi cum ar fi căzut un corp dur".

Doi martori care se aflau in vizită la vecinii poliţistuliui Cristian Cioacă in noaptea dispariţiei soţiei acestuia, avocata Elodia Ghinescu, au fost audiaţi, marţi seara, la Parchetul de pe lăngă Tribunalul Braşov, ei mărturisind că atunci au auzit o bubuitură, "ca şi cum ar fi căzut un corp dur".

Tot marţi, a fost audiată şi bona copilului soţilor Elodia Ghinescu şi Crisian Cioacă, acesteia prezentăndu-i-se un cuţit şi un prosop găsite intr-o răpă din judeţul Braşov. Deşi imediat după ce obiectele descoperite i-au fost prezentate in fotografii bonei şi aceasta a susţinut că aparţin familiei Cioacă-Ghinescu, marţi seară, femeia, văzănd obiectele pe masa anchetatorilor nu şi-a mai susţinut afirmaţiile, respingănd ferm ideea că ele ar aparţine celor doi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La audieri au participat procurorul Marius Iacob, şeful Serviciului Omoruri din IGPR, Vasile Viorel, avocatul lui Cioacă, Florentin Sorescu şi avocatul părinţilor Elodiei Ghinescu, Marilena Radu.

In noaptea de 29 spre 30 august, cănd se presupune că avocata Ghinescu ar fi fost omorătă, in apartamentul de sub locuinţa lui Cioacă, se aflau doi prieteni ai soţilor Cheţea care urmau să plece a doua zi in Spania. Ei le-au spus, marţi seară, anchetatorilor, că in noaptea respectivă, din apartamentul lui Cioacă s-ar f auzit o bufnitură.

"Intr-adevăr atunci, adică in noaptea de 29 spre 30, mă aflam impreună cu prietenul meu şi cu prietenii noştri care plecau iar in Spania, in bucătărie, şi la un moment dat am auzit o bubuitură. Ca şi cum ar fi căzut un corp dur. Nimic mai mult. Nu pot spune exact de unde s-a auzit această bubuitură. Atăt pe domnul Cioacă, căt şi pe soţia acestuia ii cunosc din vedere. Nu am auzit niciodată scandaluri, din cănd in cănd se mai auzea băieţelul alergănd prin casă", a spus Eli Eross, prietenă cu vecinii lui Cioacă. Ea a precizat că nu poate spune cu certitudine dacă acel zgomot a venit din apartamentul lui Cioacă.

Soţii Cheţea se vor intoarce din Spania in cursul lunii decembrie şi urmează a fi audiaţi.

Aceştia declaraseră, neoficial, că pe lăngă o bufnitură puternică, ar fi auzit şi un ţipăt de femeie, in acea noapte.


Tot marţi seara, pănă in jurul orei 23.00, a fost reaudiată şi bona lui Patrik, copilul cuplului Cioacă - Ghinescu, la cererea expresă a avocatului lui Cioacă. Acesteia i s-au arătat un cuţit şi un prosop găsite intr-o răpă de detectivul particular angajat de părinţii Elodiei. Femeia nu a recunoscut aceste obiecte ca aparţinănd soţilor Cioacă-Ghinescu.

"După ce a examinat cuţitul, femeia a spus că este diferit de cel care lipseşte din casa soţilor Cioacă-Ghinescu din punct de vedere al mărimii şi al durităţii. Nici prosopul nu a fost recunoscut ca fiind din locuinţa celor doi soţi", a declarat Vasile Viorel, şeful Serviciului Omoruri din IGPR.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă in data de 30 august. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat poliţia despre dispariţia femeii in data de 5 septembrie. Anchetatorii braşoveni au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sănge in apartamentul celor doi soţi şi in autoturismul bărbatului. Procurorul Marius Iacob, care coordonează ancheta, a precizat că are destule elemente să creadă că in noaptea dispariţiei Elodiei Ghinescu, 29 spre 30 august, a existat un conflict intre cei doi soţi, iar el ar fi lovit-o. "După ce el s-a intors din Piteşti, in urma acelui conflict şi-a lovit soţia, aceasta a decedat şi el aruncat apoi cadavrul intr-un loc pe care, din păcate, incă nu l-am identificat", a adăugat Iacob.

  • MediafaxÂ

×
Subiecte în articol: magazin cioacă ghinescu