x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O naştere specială: 8 dintr-o lovitură

O naştere specială: 8 dintr-o lovitură

27 Ian 2009   •   00:00

O americană a adus pe lume luni opt bebeluşi în California şi toţi sunt în stare 'stabilă', a indicat echipa medicală care a asistat naşterea, cea de a doua naştere de octupleţi vii din istoria medicinei americane, relatează AFP.



Copiii, şase băieţi şi două fete, a căror mamă vrea să rămână anonimă şi ale căror prenume nu au fost comunicate, s-au născut într-un spital din Bellflower, la 30 km sud-est de centrul Los Angelesului, care a mobilizat 46 de membri ai personalului său şi patru săli de naştere cu această ocazie.

'A fost o zi fără precedent şi plină de agitaţie în sălile de operaţie şi de naştere, deoarece echipa noastră de 46 de medici, infirmiere şi terapeuţi a ajutat la aducerea pe lume a opt bebeluşi, toţi născuţi vii şi foarte viguroşi', a afirmat Karen Maples, ginecolog-obstetrician al spitalului societăţii Kaiser Permanente.

Maples a indicat că bebeluşii s-au născut prematur şi cântăreau între 820 de grame şi 1,54 kilograme. Numai şapte dintre ei fuseseră observaţi la ecografie, iar sosirea celui de-al optulea a fost un 'şoc'.

'După bebeluşul G, pe care îl aşteptam, am fost surprinşi de apariţia bebeluşului H', a indicat Maples în cursul unei conferinţe de presă, precizând că operaţia nu a durat decât cinci minute.

Potrivit doctorului Mandhir Gupta, şeful unităţii de neonatologie a spitalului, 'toţi copii (...) sunt la ora actuală într-o unitate de terapie intensivă şi toţi sunt într-o stare stabilă. Doi dintre ei respiră artificial, iar un al treilea are nevoie, de asemenea, de oxigen. Totuşi, deşi 'ceilalţi respiră' singuri, ei trebuie să depăşească 'numeroase obstacole' pentru a supravieţui. 'Greutatea este o problemă, cel mai mic are un lung drum de parcurs', a explicat el.

În ceea ce o priveşte pe mamă, a asigurat doctorul Gupta, 'ea se simte foarte bine, este foarte bucuroasă că i-a născut pe toţi aceşti bebeluşi şi că sunt bine până acum'.

Într-un comunicat, grupul Kaiser Permanente a subliniat că aceasta este a doua naştere de octupleţi vii din istoria medicinei din SUA.

Postul local de televiziune KCAL9 a afirmat la rândul său că prima naştere de octupleţi s-a produs în Texas (sud) în urmă cu zece ani, însă unul dintre copii a murit la o săptămână după ce a venit pe lume. Ceilalţi şapte trăiesc încă, potrivit aceleiaşi surse.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: magazin